Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Se načrti indijske proizvodnje Modela 2 spreminjajo?
Tesla
Se načrti indijske proizvodnje Modela 2 spreminjajo?
Se načrti indijske proizvodnje Modela 2 spreminjajo?
07.07.2024 22:55

Podjetje Tesla je potem, ko se je zdelo, da je posel že bolj ali manj dogovorjen, prekinilo komunikacijo s predstavniki Indije. Gre namreč za možnost gradnje nove tovarne električnih avtomobilov, ki jo je Tesla nameravala postaviti v Indiji.

Urša Prosenjak

Pred tremi leti so indijske oblasti Tesli predlagale sodelovanje, a sprva iz tega ni bilo nič, vse do lani, ko sta se sestala Elon Musk in indijski predsednik Narendra Modi. Nekaj mesecev kasneje so bile dogovorjene še ostale podrobnosti, vključno s pogojem, da indijske oblasti znižajo carine na uvoz električnih vozil za določene proizvajalce ob pogoju, da v lokalno proizvodnjo vložijo vsaj pol milijarde dolarjev v naslednjih treh letih.

Vse se je zdelo že dogovorjeno in govorilo se je celo, da bo na indijskem polotoku nastal dolgo pričakovan Tesla Model 2, Musk pa je v zvezi s tem načrtoval še en obisk Indije. A tik preden je prišlo do tega, je prvi mož Tesle odpovedal potovanje.

Po poročanju Bloomberga naj bi se pogajanja ustavila in ni videti, da bi se v bližnji prihodnosti ponovno začela. Razlog za to naj bi bile finančne težave in s tem povezani zapleti pri morebitnih obveznosti investicij v bližnji prihodnosti. Načrti za Teslo pod 25.000 evrov so tako kot kaže pod vprašajem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija