Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Novice
Napoved19.04.2024
Odštevanje do koncepta Smart #5
Čez nekaj dni bo svoja vrata odprl avtomobilski salon v Pekingu in nekateri proizvajalci so že napovedali novosti, ki jih bodo predstavili. Med izstopajočimi je novi Smart #5, ki se bo v konceptni obliki predstavil 25. aprila.
Geely19.04.2024
Če ne bo tovarne na Poljskem, bo pa drugje v Evropi
Geely načrtuje proizvodnjo avtomobilov v Evropi, vendar točna lokacija še ni znana. Pred dvema letoma se je proizvajalec o tovrstnem sodelovanju dogovarjal s Poljsko, vendar zdaj še ni jasno, ali bo nova poljska vlada podprla načrte prejšnje in dala zeleno luč Geelyju za gradnjo tovarne električnih vozil.
Znane cene19.04.2024
V Italiji stekla prodaja za Alfo Junior
Naši zahodni sosedje so začeli z zbiranjem naročil za najnovejšega Alfinega križanca. Ta je na voljo z elektrificiranim bencinskim motorjem in kot baterijsko vozilo.
Uradno19.04.2024
V Slovenijo prihaja nova kitajska znamka
Iz madžarske skupine Autowallis, ki pri nas zastopa znamke Opel, Jaguar in Land Rover, sporočajo, da so s kitajskim Geelyjem dosegli dogovor o zastopanju znamke gospodarskih vozil Farizon.
Hyperion XP-118.04.2024
Prototip na dražbi še pred začetkom proizvodnje
Hyperion Motors je že leta 2020 napovedal serijski model hiperšportnika XP-1 z obetavnimi specifikacijami in uporabo tehnologije NASA, a za zdaj lansiranja še ni na obzorju. Namesto tega pa se bo kmalu na dražbi prodajal razvojni prototip Hyperion XP-1.
Posel18.04.2024
Akrapovič s Ferrarijem na Le Mans
Mojstri izpušnih sistemov iz Ivančne Gorice so dosegli nov mejnik. Z družbo Ferrari so podpisali večletno pogodbo in tako postali tehnični partner programa Ferrari Hypercar.
Policija18.04.2024
To so lokacije celodnevnega nadzora hitrosti
Možje v modrem bodo jutri poostreno nadzirali hitrost voznikov po vsej Sloveniji.
Gospodarstvo17.04.2024
Kitajci načrtujejo proizvodnjo v Italiji
Čeprav bo novi model ikonične avtomobilske znamke pod spremenjenim imenom proizvajan na Poljskem, pa se na apeninskem polotoku obeta obsežna proizvodnja kitajskih elektrificiranih avtomobilov.
Tožba17.04.2024
Američanka išče pravico na sodišču, ker jo je njen otrok zbil s Teslo
Neka Američanka je proti podjetju Tesla vložila tožbo, saj trdi, da je zaradi konstrukcijske napake njen dveletni sin lahko zagnal Model X in jo z njim zadel.
Volkswagen17.04.2024
Dva limuzinska Passata, pa nobeden za nas
Tole je Passat v svoji limuzinski formi. Spomnimo, lani je bil predstavljen Variant kot edina različica.
Švedska17.04.2024
Zaslužite s prijavo nepravilnega parkiranja
V večini večjih evropskih mest imajo redarji polne roke dela z vozniki, ki parkirajo narobe. Na Švedskem so se odločili delo nekoliko olajšati in obenem k sodelovanju povabiti javnost.
Napoved16.04.2024
Huda ura glede izpustov emisij tudi za težkokategornike
Pretekli teden so v Bruslju potrdili prenovljena pravila emisijskih standardov Euro7. Dokument pravil zajema tudi nove smernice za tovornjake in avtobuse.
Strategija kitajskega giganta16.04.2024
Ne visoke marže, pač pa veliko število prodanih vozil
BYD si je zadal jasen cilj, da bo zavladal več globalnim trgom na različnih celinah. Pri tem se ne zanašajo na visok dobiček pri posamezni enoti, pač pa pri količini prodaje.
Gospodarstvo16.04.2024
Tesla odpušča desetino svojih delavcev
Podjetje Tesla naj bi odpustilo več kot 10 odstotkov svojih delavcev po vsem svetu. Informacija je botrovala padcu delnic že pred začetkom prodaje v ponedeljkovem trgovanju za več kot 1 odstotek.
Alfa Romeo15.04.2024
Presenečenje: Zamenjava imena le po nekaj dneh!
Desetega aprila so pri Alfi Romeu ponosno predstavili novega križanca Milano, a so morali ime zaradi pravnega zapleta ekspresno zamenjati.
Napoved15.04.2024
Poostren nadzor hitrosti, celodnevni maraton v petek
Slovenski policisti bodo v tem tednu izvajali pogoste meritve hitrosti, saj so te usklajene tudi z drugimi evropskimi državami. Vrhunec se bo zgodil v petek, ko bodo na terenu z vsemi razpoložljivimi enotami.
Novo v Sloveniji15.04.2024
Tesla Model Y s 600-kilometrskim dosegom
Iz Tesle so pred nekaj dnevi sporočili, da so v večini evropskih držav pričeli sprejemati naročila za dvokolesno gnani Model Y z oznako Long Range.
BMW15.04.2024
Čas je že za četrto generacijo X3
BMW je predčasno predstavil nekaj sicer še zakamufliranih poz nove generacije X3.
Alfa Romeo14.04.2024
Naslednji Quadrifoglio bo električni Stelvio
Naslednji model Alfa Romeo, ki bo nosil oznako Quadrifoglio, bo novi Stelvio, ki bo imel popolnoma električni pogon, predstavljen pa bo poleti 2025.
Prenovljena legenda14.04.2024
Lada Niva je postala Bronto
Ruski AvtoVaz je predstavil novo različico enega najbolj trpežnih terencev. Posodobitev legendarne Lade Nive je bila napovedana že za lansko jesen, zdaj pa je s polletno zamudo naposled tu. Prenovljeno pa je tudi ime.
Volkswagen14.04.2024
Proizveden prvi osveženi Golf
V Wolfsburgu se je začela serijska proizvodnja prenovljenega modela Volkswagen Golf 8.
Ponesrečena reklama13.04.2024
Zamenjaj legendarno Lancio za novega Suzukija!
Prodajalci avtomobilov skušajo kupce prepričati tudi z mamljivimi ponudbami »staro za novo«, a nekemu zastopniku Suzukija v Gani se tovrstna marketinška kampanja ni ravno posrečila.
Samo v ZDA13.04.2024
Ford ponuja popust lastnikom Teslinih vozil
Ford se je v na severnoameriškem trgu odločil za nenavadno strategijo, s katero želi v prodaji električnih avtomobilov premagati Teslo.
Zaplet13.04.2024
Stellantis z Milanom krši italijansko zakonodajo
Stellantis je z odločitvijo, da bo novi model Alfa Romeo Milano proizvajal v tujini, kršil italijanske zakone, trdi minister za industrijo Adolfo Urso.
1 / 597
© Copyright 1999-2023 Avtomanija