Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mercedesova tovarna prihodnosti
Mercedesova tovarna prihodnosti
Mercedesova tovarna prihodnosti
16.11.2018 08:48

Glede na videno na fotografijah in video posnetku bo nova tovarna, v kateri bodo proizvajali razred S, bolj podobna bolnišnici kot proizvodnemu obratu.

Artur Švarc

Pri Mercedesu so svojo novo pridobitev v mestu Sindelfingen označili za najmodernejše proizvodno mesto na svetu. Factory 56, kot je uradni naziv tovarne, se res zdi bližje laboratoriju kot proizvodni hali, na 220.000 kvadratnih metrih površine pa bodo izdelovali predstavnike novega razreda S in nekatere bolj prestižne modele iz družine EQ.

Mercedesova tovarna prihodnosti

Tovarna je po uradnih podatkih CO2-nevtralna in bo hkrati testni poligon za vzpostavitev 5G-komunikacijskega protokola, namesto papirja pa bo celotna dokumentacija v digitalni obliki. Kako daleč seže digitalizacija v avtomobilski industriji pove tudi podatek, da so izvijači opremljeni z WiFi-moduli, ki njihovo vrtenje določajo na podlagi pridobljenih podatkov. Tovarna bo opremljena s 300 samodejnimi transportnimi sistemi, fotovoltaika na strehi pa bo namenjena tudi polnilnim postajam. Tovarna bo v celoti nared leta 2020.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija