Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kakšne spremembe prinaša vklop programa vožnje po dežju?
Porsche
Kakšne spremembe prinaša vklop programa vožnje po dežju?
Kakšne spremembe prinaša vklop programa vožnje po dežju?
23.01.2019 09:24

Novi Porsche 911 poleg številnih novosti vključuje tudi program Wet Mode za varnejšo vožnjo po mokri in spolzki podlagi. Ta bo del serijske opreme pri vseh verzijah.

Artur Švarc

Kot prvo, Porschejeva funkcija Wet Mode lahko samodejno zazna mokro cestišče in opozori voznika na nevarnost zastajanja vode na cesti. Senzorji v sprednjih kolesnih ohišjih zaznajo vrtinčenje vode. Ko sistem zazna mokro cestišče, se ustrezno prilagodijo nastavitve za odzivanje sistemov Porsche Stability Management (PSM) in Porsche Traction Management (PTM). 

Kakšne spremembe prinaša vklop programa vožnje po dežju?

Ko je aktiviran vozni program Wet, se med drugim prilagodijo sistem PSM, sistem PTM, prilagodljiva aerodinamika, opcijski sistem Porsche Torque Vectoring (PTV) in odzivnost pogona ter tako zagotovijo največjo možno vozno stabilnost. Zadnji spojler se pri hitrosti nad 90 km/h pomakne v položaj za maksimalno zmogljivost, odprejo se lopute za hladilni zrak, karakteristika pedala za plin se zniža, funkcije PSM OFF in športnega programa pa ni mogoče več aktivirati. Povečanje navora motorja poteka mehkeje, prestavna strategija novega 8-stopenjskega menjalnika PDK pa se avtomatsko prilagaja. Pri modelu s štirikolesnim pogonom 911 Carrera 4S se praviloma več pogonske moči kot pri normalnem programu prenaša na sprednjo premo, saj se tako poveča učinek stabilizacije. Zmanjšane zaporne stopnje elektronsko uravnavane prečne zapore na zadnji premi dopolnjujejo nastavitve modela 911 za vožnjo po mokrem cestišču.

Kakšne spremembe prinaša vklop programa vožnje po dežju?

Osmo generacijo nove 911 so predstavili konec novembra 2018 v Los Angelesu. Šestvaljni bokser motor s turbopolnilnikom za 911 Carrero S in 911 Carrero 4S razvije zdaj 331 kW (450 KM), kar je 22 kW (30 KM) več kot pri prejšnjem modelu. Pospešek od nič do 100 km/h oba modela 911 opravita v manj kot štirih sekundah: Coupé s pogonom na zadnji kolesni par potrebuje za to 3,7 sekunde, 911 Carrera 4S s štirikolesnim pogonom pa 3,6 sekunde. S tem sta oba avtomobila za 0,4 sekunde hitrejša od ustreznih predhodnikov.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija