Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
CO2 iz zraka se lahko uporabi za gorivo
Goriva
CO2 iz zraka se lahko uporabi za gorivo
CO2 iz zraka se lahko uporabi za gorivo
15.10.2019 12:41

Se bliža pomemben premik v reševanju težav z emisijami in CO2? Tehnologija sploh ni tako nova kot se zdi.

Artur Švarc

Lovljenje ogljikovega dioksida iz zraka ni nekaj novega, znanje in tehnologijo za to ima človeštvo že od 1950. Zakaj tega ne počnemo, pa je tudi jasno – ker je finančno zelo potratno in nesmiselno. Nova rešitev Direct air capture, ki so jo razvili konec 90ih, je zdaj že prišla v okvire finančne smiselnosti. Sicer še nismo čisto tam, smo pa blizu.

Eno od podjetij, ki se ukvarja z raziskovanjem te tehnologije, je Carbon Engineering (CE), ki ga finančno podpirajo Bill Gates, BHP, Oxy Low Carbon ventures in Chevron Technology.

Za nekaterimi v bistvu stojijo naftne družbe, vseeno pa ima CE že en obrat, kjer ne samo lovijo CO2 iz zraka, pač pa ga lahko spremenijo tudi nazaj v gorivo, kar je najbolj pomembno.

CO2 iz zraka se lahko uporabi za gorivo

Proces, imenovan Air to fuels (zrak v gorivo) ali A2F, ima tri faze: v prvi se CO2 skozi ventilatorje in posebno satovje polovi iz zraka. V naslednji fazi z elektrolizo vode dobimo vodik in kisik in v zadnji, tretji fazi, vodik in CO2 sintetizirajo v gorivo.

Sliši se idealno, razen da je tu vedno 'če' in ta se nanaša na izvor elektrike, ki je potrebna za elektrolizo vode in poganjanje tovarne. Naj spomnimo, več kot 80 % elektrike na planetu je še vedno iz nafte, premoga in plina. Če je ta elektrika na primer iz obnovljivih virov, potem je proces popolnoma čist brez emisij in stranskih produktov. In tudi če v procesu pokuriš nekaj fosilnih goriv, lahko ta CO2 še vedno do neke mere uporabiš nazaj.

Kot pravi šef CE, Steve Oldham, so goriva, pridobljena s tem procesom boljša od tistih na klasičen način. Ne samo, da izgorevajo čisteje, brez žvepla na primer, pač pa imajo tudi višjo kalorično vrednost kot tista, pridobljena iz nafte.

CO2 iz zraka se lahko uporabi za gorivo

In zakaj se to še ni prijelo? Stroški in še enkrat stroški – izdelava goriv na tak način je še vedno precej višja v primerjavi z običajnimi. CE vseeno pričakuje komercialno rabo nekje čez pet let.

Največji problem so seveda stroški elektrolize (in posledično je to tudi glavni razlog, ko gre za gorivne celice v avtomobilh, o.p.). Razbijanje atomov vodika in kisika iz molekule vode je zelo energijso potraten proces, ki zahteva veliko elektrike. Če bi vodik »rasel« na drevesu, bi bila to seveda druga zgodba in cene sintetičnih goriv bi po vsem svetu dramatično padle.

Carbon Enigneering ima finančno zaledje v naftnih družbah. Vendar ne zato, da bi potem to tehnologijo odkupile in jo uničile, da bi še naprej prodajale naftne derivate. Eden od razlogov je, da bodo taka goriva lahko dosegla kupce skozi že uveljavljene prodajne mreže na precej cenejši način kot če bi podjetja kot je CE vzpostavljala svojo prodajno mrežo. In nenazadnje, mogoče bodo naftna podjetja gorivo lahko dobavljala, brez da bi sploh črpala nafto.

CO2 iz zraka se lahko uporabi za gorivo

To se seveda ne more zgoditi čez noč, ker po več kot stoletju vrtanja v tla sprememba poslovnega modela zahteva čas, vseeno pa je to morda priložnost, da rešimo planet in pri tem dobimo celo precej čistejša goriva. Čas bo pokazal svoje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija