Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kraljevska varnost malega levčka
Peugeot 208
Kraljevska varnost malega levčka
Kraljevska varnost malega levčka
10.02.2020 21:34

Na cesti se kaj hitro lahko zgodi kaj nepričakovanega in mali francoski kralj živali je pripravljen tudi na to. S številnimi varnostnimi sistemi in funkcijami bo kraljevsko poskrbel za nas v kritičnih situacijah in tudi ob nesreči. Nad njim so bili navdušeni tudi gasilci, ki so se z njim z veseljem fotografirali, o našem obisku pri njih pa bomo več povedali v prihodnjih dneh.

Urša Prosenjak

Levček bo v primeru nevarne prometne situacije naredil vse, da bi preprečil nesrečo. Voznika s pomočjo digitalne instrumentne plošče sproti opozarja na prometne znake, ki jih prepozna, pri vzvratni vožnji in parkiranju pa vzvratna kamera natančno pokaže, kaj je za nami in kam lahko peljemo. Če naša presoja le ni najboljša, so tu še parkirni senzorji z zvočnimi in grafičnimi opozorili. Peugeot 208 bo tudi zaznal, da smo za volanom že predolgo in potrebujemo počitek, ter nas bo na to opozoril.

Kraljevska varnost malega levčka

Za varno in lahko speljevanje skrbi sistem za pomoč pri speljevanju v klanec in ASR sistem proti spodrsavanju pogonskih koles. Pri zaviranju nam bo v pomoč ABS, sistem za pomoč pri zaviranju v sili bo samodejno vklopil vse smernike, na cesti pa se bo obdržal s pomočjo EPS sistema in sistema dinamičnega nadzora stabilnosti ter stabilnosti priklopnika. Za varnost voznika in potnikov skrbi skupno pet tritočkovnih varnostnih pasov s pirotehničnim zategovalnikom, na nepripetost zasedenih sedežev pa opozori vztrajen zvočni signal. Sedeže najmlajših potnikov lahko pritrdimo s sitemom ISOFIX in z dodatno pritrditvijo Top Tether.

Kraljevska varnost malega levčka

Če vendarle pride do nesreče, je tu šest varnostnih blazin s stranskimi zračnimi zavesami za glavo, ki bodo potnike obvarovale hujših poškodb. Gasilci, ki se dnevno srečujejo s takšnimi in drugačnimi prometnimi nesrečami in njihovimi posledicami, so pohvalili opremljenost malčka, vendar pa so poudarili, da niti najsodobnejša oprema ne more preprečiti najhujšega, če voznik nima v zavesti trdno zasidranih načel varne vožnje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija