Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prihaja CarKey, najprej za BMW
Apple
Prihaja CarKey, najprej za BMW
Prihaja CarKey, najprej za BMW
23.06.2020 10:02

Apple je napovedal CarKey, nekaj kar uporabniki Androida že poznajo. S sistemom bo mogoče brezkontaktno odkleniti avto z iPhonem.

Artur Švarc

Prvi avto, ki bo sodeloval z Applovo novotarijo, je prenovljena BMW-jeva Serija 5, bodo pa storitev postopoma vključili v vso aktualno generacijo modelov.

Način delovanja je preprost – najprej parimo iPhone ali uro z avtomobilom, ki podpira CarKey, potem pa morate Applovo napravo držati blizu kljuke vrat. Potem se zgodi avtomatski proces in za odklepanje uporabljate Face ID ali Touch ID. Možna je tudi opcija brez identifikacije, Express Mode.

BMW že deluje z Andorid telefoni, prav tako nekateri proizvajalci avtomobilov ponujajo aplikacijo, ki omogoča te funkcije s telefonom.

Apple bo funkcijo CarKey dodal v nadgradnji iOS14, kompatibilna pa bo tudi z iOS13. Opcija omogoča delitev »ključa« tudi drugim uporabnikom. Tako namesto lahko dostop do avtomobila omogočite tudi drugim osebam kar preko sporočil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija