Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Hudič je v drobnem tisku
Stelantis
Hudič je v drobnem tisku
Hudič je v drobnem tisku
29.11.2020 10:47

714-stranski dokument o združitvi PSA in FCA razkriva, da pravzaprav PSA prevzema FCA.

Artur Švarc

Združitev dve velikanov PSA in FCA v Stelantis je hudo zapletena reč, pri Automotive News Europe pa so podrobno preučili dokument o združitvi in odkrili, da gre tehnično bolj za nakup kot združitev in da bo PSA tu dominantni partner.

Dokument je poln finančnih izrazov kot so prihodek, delnice, odvečno, dobiček in izguba in tako naprej. Dokument je razdeljen po poglavjih, na 23. strani na vrhu pa se pod razdelkom o računovodskih poravnavah skriva naslednje – združitev bo računovodsko izpeljana kot nakup in se bo v računovodskem izkazu, torej na papirju, vodila kot kupec in prodajalec, v bistvu je govora o prevzemu, o čemer se strinjata tudi vodstvi PSA in FCA.

Tudi novi upravni odbor, ki bo štel 11 članov, bo imel 6 članov PSA, FCA pa 5, kar italijansko ameriški konglomerat postavlja v manjšino. Prvi direktor Stelantisa bo tudi prvi človek PSA, Carlos Tavares.

Kaj bo to v praksi pomenilo za FCA? Težko je napovedovati, a ob napovedi ustavljanja določenih znamk je lahko to smrtna kazen za Chrysler in Lancio.

Če se kdo želi prekopati skozi papirje združitve, so dostopni tukaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija