Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Policisti bodo jutri hitrost merili na 589 lokacijah po Sloveniji
Maraton hitrosti
Policisti bodo jutri hitrost merili na 589 lokacijah po Sloveniji
Policisti bodo jutri hitrost merili na 589 lokacijah po Sloveniji
20.04.2021 10:31

Na posebni povezavi objavljamo seznam lokacij, kjer bodo policisti izvajali poostren nadzor.

Peter Pirkovič Policija

V sklopu enotedenske akcije opozarjanja na posledice neprilagojene hitrosti, bo ta jutri doživela svoj vrhunec. V 12 urah intenzivnega poostrenega nadzora, kjer se bodo policisti v večji meri posvetili meritvam hitrosti, so tokrat malce manj natančno postregli s seznamom lokacij in časovnicami, z namenom, da bi voznike opozorili na upoštevanje hitrostnih omejitev.

Kot so zapisali na policiji, ki že sedmo leto zapored izvajajo takšen maraton hitrosti, izkušnje iz preteklih let kažejo, da na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog le dobre tri odstotke voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljamo okrog 8 odstotkov prekoračitev.

V letu 2020 je bilo kljub manjšemu obsegu prometa ugotovljenih kar 116.180 kršitev s področja hitrosti, kar je skoraj 2.000 kršitev več kot v letu 2019 (114.225). V letošnjem letu 2021 (do 12. aprila) je bilo takšnih že 37.577 kršitev. Lani je življenje zaradi neprilagojene hitrosti izgubilo 27 oseb, letos do začetka aprila pa že sedem.

Seznam lokacij lahko preverite s klikom na povezavo.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija