Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Cestni kaos z označbami
Ljubljana
Cestni kaos z označbami
Cestni kaos z označbami
31.05.2021 09:28

Mestna občina Ljubljana že več kot eno leto prenavlja glavne mestne vpadnice, vprašanje pa je, kako varno je to za promet.

Artur Švarc

Namreč, na dogajanje na Dunajski cesti v Ljubljani nas je opozoril naš bralec. Odseke pri WTC in zdaj pri Petrolu so označili zelo slabo, verjetno v skladu z mestnimi odloki, precej manj verjetno pa po zakonu o cestah, saj so nastajale številne nevarne situacije v križiščih.

No, zgodba pa je taka – v petek popoldne so zarisali preusmeritev na pasove med Plečnikovim stadionom in križiščem pri Mercatorjevi stolpnici. Prišli bodo prav, ko se bodo lotili tega odseka, morda danes, morda drugi teden.

Cestni kaos z označbami

Ampak z rumenimi precej na roko narisanimi črtami in puščicami (ki bi jih lahko, roko na srce, narisal kdorkoli), se je zdaj ustvarila zelo nevarna situacija – v predpisih je namreč jasno označeno, da preusmeritve in spremembe prometnega režima zahtevajo horizontalne (talne) in vertikalne označbe. V tem primeru ni nobenih ločevalnih stebričkov, niti tabel z oznakami delo na cesti ali opozoril.

Kaos nastane, ker nekateri vozniki upoštevajo te narisane rumene označbe, spet drugi pa vozijo po belih, kar je, glede na to, da odsek formalno ni gradbišče in ni ustrezno označen, pravilno. Rezultat teh črtic in črt pa je, da sta naenkrat dva pasova za zavijanje levo in pas, v katerem se sredi najbolj prometne slovenske ulice avti srečajo čelno. Kako in kaj, bodo zdaj odgovorili tudi na inšpektoratu za ceste RS, upajmo, da pravi čas, preden bo prišlo do novih trčenj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija