Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tri leta in pol zapora za tega voznika
Velika Britanija
Tri leta in pol zapora za tega voznika
Tri leta in pol zapora za tega voznika
31.07.2021 12:03

Policija v Sussexu je objavila kolaž posnetkov kamer v kabini nekega voznika tovornjaka, ki je lansko leto na avtocesti povzročil hudo nesrečo. A to ni bilo vse.

Peter Pirkovič

Zadevo so objavili z nekaj mesečnim zamikom, saj so želeli počakati na odločitev sodišča, da bi na tak način širši javnosti sporočili, da je takšen način vožnje zelo nevaren. 59-letni voznik, ki zdaj že sedi v svoji zaporniški celici, je, ko so policisti pregledali nadzorne kamere, v štirih urah vožnje storil kar 42 prekrškov. Med drugim večkratna uporaba mobilnega telefona, neuporaba varnostnega pasu, hranjenje med vožnjo, za konec pa je spregledal stoječo kolono in na polno trčil v drugo tovorno vozilo ter poleg sebe poškodoval še tri druge osebe. Sodišče je pred nekaj dnevi odločilo, da tak voznik ne sodi več na cesto in ga je za tri leta in pol poslalo za rešetke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija