Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najvišja kazen za prehitro vožnjo v zgodovini
Švica
Najvišja kazen za prehitro vožnjo v zgodovini
Najvišja kazen za prehitro vožnjo v zgodovini
24.08.2021 00:01

Dvomimo, da bodo rekord kmalu porušili.

Urša Prosenjak

Slovenski vozniki, ki jim hitrost ni tuja, so se razveselili novih kazni za prehitro vožnjo, ki bodo kanček prizanesljivejše do denarnice. Vseeno pa nam je žal za vsakim evrom, ki ga moramo plačati, če nas ujame radar. Uteho lahko najdemo v zgodbi voznika, ki se ponaša z najvišjo kaznijo za prehitro vožnjo vseh časov.

Prigoda se je zgodila leta 2010, vendar je protagonist zgodbe še vedno nosilec neslavnega rekorda. Švedski voznik Mercedesa SLS AMG je na cesti A12 med Bernom in Lausanne, kjer je dovoljeno voziti 120 km/h, vozil kar 290 km/h. Takrat 37-letnik pa je imel posebno smolo, da so mu hitrost izmerili prav v Švici. Tamkajšnji sistem prometnih kazni namreč ni enoten, pač pa je višina kazni odvisna ne le od resnosti kršitve, pač pa tudi od prihodkov in ekonomske situacije kršitelja.

Policija je vozniku na kraju samem zaplenila vozilo, voznika pridržala in mu izročila kazen v višini 1,08 milijona švicarskih frankov, kar je enakovredno dobremu milijonu evrov. V več kot desetletju ni bila nikjer na svetu izrečena višja globa za prehitro vožnjo in velika verjetnost je, da rekorda še lep čas ne bodo porušili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija