Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Do goriva tudi brez PCT
Ukrepi
Do goriva tudi brez PCT
Do goriva tudi brez PCT
15.09.2021 13:43

Od danes naprej velja, da je za vstop na bencinske črpalke potreben izpolnjen pogoj PCT. Nekaj včerajšnje panike se je danes spremenilo le v malce daljši postanek, za katerega ni potreben PCT.

Artur Švarc

Uvedba pogoja PCT za praktično vse storitve in trgovine razen najnujnejših je pri prebivalstvu izzvala novo negodovanje. Preizkusili smo več vrst dolivanja goriva in edini problem za tiste brez PCT je, da ne smejo vstopiti v notranji del bencinskega servisa.

Naši viri pri največjem državnem ponudniku goriv in energentov so povedali, da je vlada imela v mislih popolno zaprtje bencinskih servisov na PCT, kar pomeni, da bi praktično že vstop na sam dovoz servisa pomenil zahtevo po izpolnjevanju pogojev. Po izdatni komunikaciji včeraj popoldne je prevladal razum in PCT je kot rečeno, potreben za vstop v trgovinski del.

Večjo težavo so pred napovedanimi ukrepi pomenile grožnje na socialnih omrežjih, da bodo ljudje preprosto natočili gorivo in odpeljali, zato so vsa točilna mesta pred uporabo  na bencinskih servisihzaklenjena.

Gorivo se lahko plača tako na točilnem mestu s plačilnimi karticami ali aplikacijami Petrola Na poti in mBills. Predpogoj in sicer malo zamuden je, da je treba na okencu to uslužbencu povedati ali če želite vstopiti in plačati v notranjem delu, pokazati PCT potrdilo. V primeru, da boste plačali s kartico ali aplikacijami, vam pri tem okencu točilno mesto odklenejo, dodatno pa v drugem koraku plačate običajno pri okencu ali s PCT tudi v notranjosti, kamor vas spustijo, ko odprejo vrata.

Čas točenja se zaradi čakanja pred okencem podaljša za minuto ali dve, odvisno od vrste in včerajšnja panika, ko so ljudje po vzoru rajnke države (ali še huje) stali v vrstah in nalivali celo kanglice kot v nekem sovjetskem komunizmu, so se izkazali za napačne.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija