Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Avto kot skladišče orehov
ZDA
Avto kot skladišče orehov
Avto kot skladišče orehov
01.10.2021 02:26

Če se sprašujete, kam je izginil Scrat iz Ledene dobe, tu je odgovor.

Artur Švarc

V Severni Dakoti v ZDA se je eni veverici pošteno odpeljalo v ideji preživeti hudo zimo (ali morda ledeno dobo?). Pod motorni pokrov in ostale votle dele Chevroleta Avalanche je naložila kar za 70 kilogramov orehov. Živali pogosto shranjujejo reči za preživetje v avtomobile, ampak ta veverica je zaloge vzela kot življenjski projekt.

Lastnik Chevroleta, Bill Fischer, pravi, da se je ta obsedenost veverice, ki živi na njegovem dvorišču, zgodila v vsega nekaj dneh. Odpreti so morali celoten sprednji del avtomobila, da so pobrali za šest velikih veder orehov, ti so bili natlačeni tudi v blatnike, odbijač in povsod okrog motorja.

Fischer je zapisal, da njegov oreh obrodi vsaki dve leti in veverica zadnjih 16 let zmaguje na dveletni turnus. Gre za isto žival, pravi, saj vedno sedi na isti veji in opazuje dogajanje. To je sicer malce dvomljivo, saj je povprečna doba ameriške rdeče veverice med 3 in 5 let, lahko pa doživijo tudi do 10 let, tako da je to bolj kot ne verjetno delo družinske veveričje tradicije.

In ne, zgodba še ni končana, pravi Fischer. Nekatere orehe je hiper zbirateljska veverica uspela natlačiti tudi v votle dele nosilne šasije in se zdaj valijo po pragovih med vožnjo. Da ne omenjamo, da je do prave zime še daleč in ima prikupna živalca še kar nekaj časa, da ponovi vajo in obnovi zaloge.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija