Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gospodar letal
Zbirke
Gospodar letal
Gospodar letal
10.11.2021 00:16

Peter Jackson je eden najbolj znanih režiserjev in je podpisan pod trilogije Hobbit in Gospodar prstanov, ima pa še druge hobije, ki so prav tako veličastni.

Artur Švarc

Jackson je navdušenec nad letali, predvsem tistimi iz 1. svetovne vojne. Ko je bil star le 10 let, je posnel svoj prvi film z očetovo kamero, v njem pa letalo strmoglavi in ga zajame ogenj. Potem se je skupaj s prijatelji oblekel v uniforme iz 1. svetovne vojne in se skril v jarek, ki ga je izkopal na vrtu.

Forces News je zdaj posnel dokumentarec (ki si ga lahko ogledate spodaj) z naslovom Peter Jackson's Military Treasures. Otroška ljubezen do letal iz WW1 je dejansko prišla do največje zbirke resničnih frčoplanov iz tega obdobja na svetu.

Na južnih obronkih prestolnice Nove Zelandije, Welingotna, stoji skrit objekt, v katere je naselil svojo zbirko, nekatere so naredili na novo po 100 let starih načrtih.

Njegova zbirka obsega ne samo letala, pač pa tudi orožja, uniforme in različne dokumente.

Trenutno ima v lasti 70 letal, ki so jih uporabljali Angleži in Nemci, niso pa le stoječi artefakti, pač pa tudi letijo in uprizarjajo avtentične letalske bitke iz prve svetovne vojne.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija