Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Corvette C2 z Lambotovim V10
American Legends Builds
Corvette C2 z Lambotovim V10
Corvette C2 z Lambotovim V10
29.11.2021 07:34

Kaj pomeni kombinacija Corvette C2 in italijanskega motorja, razen jezike do tal? Ameriški restomod specialisti American Legends Builds pripravljajo prav to.

Artur Švarc

Za dizajn projekta je poskrbel oblikovalec Karan Adivi, ki je tudi pokazal prve renderje na svojem Instagramu. Njegova predelava C2 ohranja tradicionalno prepoznavnost druge generacije Corvette, hkrati pa je podoba nadgrajena na sodobne čase. Najbolj očitna je odsotnost dvižnih luči, ki so se spremenilo v ozek LED pas na spodnjem delu nosu.

Blatniki so predelani tako, da delno pokrivajo kolesa, stranska linija je ostrejša, enako bolj oglate so tudi šipe. Na zadku pade v oči deljena zadnja šipa s Corvette 1963, zadnje luči pa zasedajo celotno širino avtomobila.

Večji izziv bo v avto namestiti 5,2-litrski V10 iz Gallarda LP 560-4, ki v originalu zmore 412 KW (560 KM) in 540 Nm navora.

Corvette z Lamborghinijevim motorjem za zdaj obstaja le na slikah, American Legends Builds pa je dokončan avto napovedal za SEMA 2023.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija