Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Električna ptica
Nissan Newbird
Električna ptica
Električna ptica
17.12.2021 10:18

Nissan obeležuje 35 let, odkar je začel proizvajati avtomobile v angleškem Sunderlandu.

Artur Švarc

Za darilo so si sestavili Bluebirda s pogonom na elektriko. Prav ta model, katerega naslednik je bila Primera, je bil prvi, ki so ga izdelovali v Nissanovi tovarni 1986. Od 2012 tu nastaja tudi električni Leaf, ki je kreaciji ob obletnici posodil svoj pogon.

 

5-vratni Bluebird je dobil 40 kWh baterijo, polovica je v prtljažniku, druga polovica pa pod motornim pokrovom. Za dodatno težo so prilagodili tudi vzmetenje in blaženje.

O pogonu lahko le ugibamo, saj bi moral Leafov motor razvijati okoli 110 kW, podatek, ki ga pri Nissanu niso razkrili. So pa zato povedali, da Bluebird na elektriko do stotice pospeši v 15 sekundah, kar je kar malce preveč. Doseg vožnje je 200 kilometrov.

Vgrajena polnilna enota zmore polnjenje z močjo 6,6 kW, priključek pa je tam, kjer bi drugače nalivali gorivo. Videz razen poslikave ostaja enak originalu, je pa osvetljen logotip. Nissan je svojo kreacijo poimenoval Newbird in bo seveda ostal kot enkratna posebnost.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija