Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
KITT za mastne denarje
Nemčija
KITT za mastne denarje
KITT za mastne denarje
24.12.2021 01:16

V Nemčiji je bila prodana napredna replika KITT-a in to vse prej kot za male denarce.

Artur Švarc

Gremo nazaj v osemdeseta – natančneje v 1982, ko je David Hasselhoff zaslovel v TV seriji Knight Rider z posebnim avtonomnim avtomobilom, s katerim sta skupaj reševala zločine.

Avto je bil narejen na tretji generaciji Pontiacovega Firebirda Trans Am, v seriji pa je nosil oznako Knight Industries Two Thousand.

Firebird je takrat predelan stal 100 tisoč dolarjev, kar bi bilo danes z infalcijo 280 tisoč. Avto je znal govoriti, namesto volana je bilo krmilo, armaturka je bila vesoljska, KITT pa je imel še celo kupico trikov v rokavu. Ne smemo pozabiti niti na genialno uvodno glasbo in avto, ki je pripeljal iz sončnega vzhoda.

Serijo so predvajali dolgi dve desetletji in ni čudno, da Hasselhoff sedi v Guinessovi knjigi rekordov kot najbolj gledani možakar na TV. No, k temu mu je pomagala tudi serija Baywatch.

Originalnih Kittov ni veliko, je pa zunaj na cestah tudi lepa četica replik, nekatere niso niti narejene na Firebirdu. Ena od najboljših je nastala v Nemčiji in dejansko govori. Ne kot serija posnetih besedil pač pa softfver z inteligentnim obnašanjem. Njegov avtor je vse skupaj predstavil na kitthappens.de in po nekaj letih se je odločil, da bo avto prodal. Mimogrede, KITT govori tako nemško kot angleško. Glasove je dobil od originalne serij in od nemških igralcev, avto pa dejansko razume ukaze in se nanje odziva.

V spodnjih videih si lahko pogledate opravljeno delo, v enem mu za podvig čestita sam Hoff. Avto je zdaj menda že dobil novega lastnika, ki je zanj odštel 78 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija