Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Število električnih avtomobilov raste petkrat hitreje kot infrastruktura
Izziv elektrifikacije
Število električnih avtomobilov raste petkrat hitreje kot infrastruktura
Število električnih avtomobilov raste petkrat hitreje kot infrastruktura
03.01.2022 00:24

Direktor BMW-ja opozarja na nepripravljenost na električno dobo in ostro nasprotuje preuranjeni prepovedi ICE vozil.

Urša Prosenjak

V Evropi je povpraševanje po električnih avtomobilih vse večje, toda zaradi premajhnega števila polnilnih postaj se lahko rast tudi ustavi, je poudaril Oliver Zipse.

»Število električnih avtomobilov trenutno v Evropi raste petkrat hitreje kot infrastruktura,« opozarja Zipse, ki zaradi tega odločno nasprotuje prepovedi prodaje novih vozil z motorji z notranjim izgorevanjem. »To bi neizbežno pahnilo nemško avtomobilsko industrijo v propad.«

Po njegovem mnenju je treba cilje zmanjševanja emisij CO2 povezati z zavezujočimi cilji izgradnje infrastrukture za polnjenje električnih avtomobilov.

Drug izziv je že nekaj časa trajajoče svetovno pomanjkanje čipov, čeprav Zipse meni, da bo problem glede na nove investicije rešen v enem letu. »Pričakujem, da se bo stanje večinoma normaliziralo do konca prihodnjega leta,« je pojasnil direktor BMW-ja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija