Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Guinnessov rekord za Taycana
Rekordi
Guinnessov rekord za Taycana
Guinnessov rekord za Taycana
14.01.2022 05:44

Porsche Taycan Cross Turismo je električar z zelo vsestranskim karakterjem in pred časom je postavil nov rekord.

Artur Švarc

Guinnessov za pot z največjo višinsko razliko za električarje zdaj pripada Taycanu Cross Turismo. Čeprav gre za obroben rekord, ne spremeni dejstva, da si zasluži pozornost. Ekipa s podporo Porscheja je odpeljala največjo višinsko razliko v najkrajšem možnem času.

 

Za štart so izbrali rudnik v Michiganu, cilj pa je bil na vrhu Pikes Peaka v Coloradu.

»Vse se je začelo z vprašanjem, kaj pa če. V povezavi z našo strastjo do avtomobilov in potovanj je nastal drzen načrt. Želeli smo prevoziti razdaljo med najnižjo in najvišjo točko v ZDA,« je povedal eden od udeležencev podviga, JF Musial.

Pot se je začela v rudniku Eagle Mine v Michiganu, ki se razteza globoko pod zemljo. Ker Taycan nima emisij, so mu bili rovi odprti, štart pa je bil na 540,8 metra pod morsko gladino.

34 ur pozneje je električni Porsche prišel na 4302 metra visok vrh Pikes Peaka. Pot je merila 2253 kilometrov z odmori za polnjenje, hrano in počitek in je potekala brez težav.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija