Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vrača se e-Up
Volkswagen
Vrača se e-Up
Vrača se e-Up
21.01.2022 00:59

Volkswagen naj bi ponovno pričel proizvajati električni model e-Up. Razlog za to je vse večje povpraševanje po cenejšem električnem avtomobilu, prihajajoči ID.2 pa je napovedan šele za leto 2025.

Urša Prosenjak

Volkswagen je proizvodnjo e-Up končal v letu 2020 skupaj s sestrskim modelom Škoda Citigoe iV, le nekaj let po tem, ko so ga nadgradili z zmogljivejšo baterijo. Za prekinitev proizvodnje so se odločili, ker naj ne bi bil zasnovan za proizvodnjo v velikih količinah. Obenem so ga v okviru elektrifikacijskih spodbud prodajali z močnimi popusti, zaradi česar model ni bil dovolj donosen.

Po poročanju nemškega Automobilwoche pa naj bi tamkajšnji prodajalci že zbirali naročila za ponovno obujen model. Končna cena za nivo opreme Style Plus znaša okoli 17.000 evrov z že všteto državno subvencijo. Polna cena je 26.500 evrov, kar je nekoliko več, kot je stal e-Up pred umikom, vendar je še vedno znesek, ki je dostopen povprečnemu kupcu.

VW e-Up je prvič prišel na trg leta 2013, leta 2016 so predstavili osveženo različico, občutna nadgradnja pa ga je doletela leta 2019, ko je dobil tudi zmogljivejšo baterijo, ki mu je doseg podaljšala z prvotnih 160 km na 260 km.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija