Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Consumer Reports izbral najboljši električni avto
Ford Mustang Mach-E
Consumer Reports izbral najboljši električni avto
Consumer Reports izbral najboljši električni avto
20.02.2022 00:07

Mach-E je s prvega mesta po dveh letih izrinil Teslo.

Urša Prosenjak

Začetek leta je primeren čas za oceno prejšnjega leta, kar v svetu avtomobilizma pomeni različne izbore in sezname najboljših avtomobilov. Svojo lestvico najboljših je objavil tudi Consumer Reports, ki je med električnimi avtomobili najvišjo oceno podelil modelu Ford Mustang Mach-E.

Ocena Consumer Reports temelji na kombinaciji zadovoljstva potrošnikov, zanesljivosti, testov in varnosti, najboljše avtomobile pa izbirajo v desetih kategorijah. Med električnimi avtomobili je doslej dvakrat zapored zmagal Tesla Model 3, letos pa ga je premagal Ford Mustang Mach-E.

»Mach-E prinaša dediščino Mustanga in se naslanja na stoletno tradicijo priznanega proizvajalca. To kupcem veliko pomeni, zaradi česar je tudi izpodrinil Teslo z letošnjega seznama najboljših,« so pojasnili pri Consumer Reports.

Dodali so, da je primerljivejši tekmec sicer Model Y in ne Model 3, vendar se med najboljše ni uvrstil zaradi težav z zanesljivostjo. Kupci so namreč poročali o težavah z lakom, klimatsko napravo, kakovostjo izdelave in drugih. Model 3 si je sicer prislužil povprečno oceno zanesljivosti, a ker gre za enega odločilnih dejavnikov izbora, to ni bilo dovolj za zmago.

Mach-E se po oceni Consumer Reports ponaša z večjo praktičnostjo in boljšimi voznimi lastnostmi kot oba omenjena Teslina modela, poleg tega pa je še tišji. Prav tako je njegov infotainment bolj intuitiven in logično zasnovan kot pri Tesli. Tudi kupci niso navedli posebnih težav z Mach-E.

Ford Mustang Mach-E se je uvrstil tudi med finaliste izbora Svetovnega avta leta po izboru žensk (WWCOTY).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija