Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Teslina baterija povzročila požar in poplavo
Prometna nesreča
Teslina baterija povzročila požar in poplavo
Teslina baterija povzročila požar in poplavo
13.03.2022 01:49

Vozila Tesla se razmeroma pogosto znajdejo v medijih zaradi bizarnih prometnih nesreč, v katerih se znajdejo, ki pa so ponavadi posledica napak pri uporabi sistema za samodejno vožnjo. V pričujočem primeru, ki se je zgodil v ZDA, sicer Autopilot ni igral vloge, je pa nalogo glavnega zlikovca prevzela baterija.

Urša Prosenjak

Voznik Teslinega Modela 3 je bil med vožnjo pod vplivom nedovoljenih substanc in je izgubil nadzor nad vozilom, ki je zapeljalo s ceste in zadelo dve drevesi ter daljnovod. Avto je skoraj prepolovilo, a voznik jo je k sreči odnesel le z lažjimi poškodbami.

Manj sreče pa je imela bližnja hiša. Ker je avto v trenutku nesreče vozil s hitrostjo več kot 160 km/h, je bilo seveda trčenje precej močno, zaradi česar je posamezne dele izstrelilo iz avta s precejšnjo silo. Na policijskih fotografijah je opaziti posamezne baterijske celice razsute po cesti. Nekaj baterijskih celic je priletelo v okna dveh bližnjih hiš in razbilo šipe. Ena je končala na postelji in sprožila požar, druga pa je pristala nekemu stanovalcu v naročju. Razpršile pa se niso le baterijske celice – ob trčenju je z avta odletela tudi guma, ki je zadela stanovanjsko stavbo v predelu drugega nadstropja in poškodovala vodovodne cevi v zidu ter poškodovala kopalnico in poplavila del stanovanja.

Policija je skušala zbrati čim več posameznih baterijskih celic, vendar so vseeno pozvali prebivalce, naj bodo pozorni na morebitne spregledane celice. Opozorili so še, da lahko baterijske celice ostanejo vroče še do 24 ur in lahko izločajo strupene snovi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija