Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nazaj k nogam
Kawasaki Bex
Nazaj k nogam
Nazaj k nogam
16.03.2022 10:28

Svet je čuden in to potrjuje tudi Kawasakijev koncept Koza, robot, ki napoveduje, da se bo v prihodnosti spet hodilo po nogah in jezdilo.

Artur Švarc Kawasaki

Šalo na stran, Bex je Kawasakijev projekt, ki ga dejansko lahko jezdite. Ne bo ne udobno, ne hitro, je pa v stilu. Na International Robot Exhibitionu v Tokiu je Kawasakijev koncept požel veliko zanimanja (domačih) medijev zaradi svoje vsestranskosti.

Bex je del projekta Kaleido, ki izhaja iz Kawasakijeve humanoidne platforme RHP, imenovan po vrsti divje koze. Za razliko od travojedega originala ima ta predvsem obilico bliskajočih LED lučk, tudi na rogovih, kolesa na sklepih in noge za hojo.

Bex lahko nosi človeka ali tovor s težo do 100 kilogramov. Modularni del telesa omogoča različno uporabo, modularna je tudi glava, ki jo lahko zamenjajo z drugo živaljo….zakaj se mi zdi, da to pišem kot v slabem vicu?

Kakorkoli, če vam ne bo všeč koza, si boste lahko omislili tudi brezglavo različico, da vas sosedje ne bodo gledali preveč čudno, sploh če bodo imeli ovčjo glavo. Na Bexu!

Kakorkoli, spet, Bex lahko hodi počasi po štirih, kar pa je namenjeno le za grobe terene, na gladkih površinah vse skupaj sede na kolesca, peto večje kolo pod trupom pa vse skupaj tudi poganja. O pospeških in hitrostih Kawasaki ne poroča. Bodi dovolj!

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija