Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novi orkanski motor
Jeep
Novi orkanski motor
Novi orkanski motor
25.03.2022 22:36

Fiat je predstavil novi 3-litrski šestvaljnik z več kot 500 konji.

Artur Švarc

Jeep je potem, ko se je včeraj na konfiguratorju pojavil novi šestvaljnik, motor z imenom Hurricane tudi uradno predstavil. Gre za povsem novi 3-litrski vrstni šestvaljnik, podprt z dvema turbo polnilnikoma, ki po moči sodi v rang večjih V8, je pa od njih za 15 % bolj učinkovit. Jeep bo motor ponujal z dvema nivojema moči, odvisno od modela.

V osnovi motor premore 294 kW (400 KM) in 610 Nm navora in je optimiziran za nizko porabo, močnejši Hurricane High Output pa premore 368 kW (500 KM) in 780 Nm navora.

Osnova je aluminijasti blok z oljno posodo iz aluminijeve zlitine. Jeep je uporabil dva nizko inercijska turbo polnilnika, vsak od njiju hrani tri valje. Gorivo prihaja čez visokotlačni sistem neposrednega vbrizga z eno črpalko pri osnovni različici in dvema pri HO. Obe različici imata serijski start-stop sistem.

Rešitve, ki so jih uporabili, zagotavljajo vsaj 90 % navora vse od 2350 vrtljajev pa vse do rdečega polja, konstrukcija pa brez težav sprejme tudi električni sklop za prihodnje priključne hibride.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija