Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Brabusova puščavska zver
Brabus 900 Crawler
Brabusova puščavska zver
Brabusova puščavska zver
09.05.2022 09:44

Kaj počne Brabus, kadar ne predeluje Mercedesov? Ustvarja še bolj ekstremne štirikolesnike.

Artur Švarc

Brabus Crawler je terenska zverina, narejena okrog cevastega okvirja, pod motornim pokrovom pa je V8 biturbo z 900 konji. Narejenih bo 15 primerkov te puščavske umetnine, ki ima celo nekaj karbonskih zunanjih površin, ki spominjajo na Mercedesov razred G.

Štirisedežnik tehta 2065 kilogramov, V8 pa je povrtan na 4,5 litra prostornine. Ob 900 konjih je tu še 1250 Nm navora, kar zadostuje za 3,4 sekunde do stotice, končna hitrost pa je elektronsko omejena na 160 kilometrov na uro. Odmik od tal je kar 55 centimetrov, dno pa je prekrito s kombinacijo aluminija in karbona. Avto stoji na 20-palčnih off-road gumah, zunanjost pa krasijo še LED reflektor na strehi, zaščitne plošče spredaj in zadaj in rezervni 50-litrski rezervoar.

Na Razred G spominja tudi notranjost, ki je odporna na vodo in prah, na sovoznikovem mestu pa je še en velik zaslon, kjer se dogaja navigacija. Enako navigacijo uporabljajo na puščavskih dirkah.

Brabus Crawler ni homologiran za promet in je bolj kot ne igrača za bogate fante, kar pove tudi cena 749 tisoč evrov brez lokalnih davkov. Letos bo narejena prva serija petih primerkov, potem pa bodo vse to ponovili še 2023 in 2024.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija