Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Napoveduje se nov dvig cen polnjenja
Gremo na elektriko
Napoveduje se nov dvig cen polnjenja
Napoveduje se nov dvig cen polnjenja
24.05.2022 14:58

Elektro Ljubljana, ki ima pod svojih okriljem največjo mrežo polnilnih mest, s 1.junijem dviguje cene kilovatne ure. To je že druga podražitev v letu dni.

Peter Pirkovič

Lansko leto so ravno v tem času na njihovih polnilnicah spremenili režim obračunavanja (iz polnjenja po časovnem obdobju so prešli na polnjenje glede na količino elektrike) in posledično podražili polnjenje. Pred nekaj dnevi so sporočili, da bodo nadgradili sistem in hkrati posodobili aplikacijo za pametne telefone ter opozorili, da se spreminjajo tudi pogoji poslovanja. Zaradi velikih podražitev električne energije bodo cene polnjenja zdaj nekoliko dražje. Uporabniki okrog 400 polnilnic, povečini so te 11- in 22-kilovatne, bodo čez nekaj dni polnjenje plačevali nekoliko dražje in sicer za 5 centov na kilovatno uro. Polnjenje na AC polnilnici do 22 kilovatov pomeni, da bo kilovatna ura stala 25 centov, pri polnilnicah DC z močjo do 50 kW je nova cena kilovatne ure 35 centov, pri tistih z močjo nad 50 kW pa so ceno kilovatne ure postavili na 40 centov. Dodatek k ceni nad dovoljenim časom polnjenja ostaja enak in znaša tri cente na vsako dodatno minuto polnjenja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija