Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zamuda zaradi programerjev
VAG
Zamuda zaradi programerjev
Zamuda zaradi programerjev
13.07.2022 23:59

Nova generacija električarjev znamk Audi, Porsche in Bentley pošteno zamuja zaradi zaostankov pri razvoju softvera.

Artur Švarc

Programerji so posebna kasta v informatiki in v zadnjih letih so močno nakapljali tudi v avtomobilsko industrijo in avtomobile same. Nova generacija luksuznih električni vozil, ki jih v skupini Volkswagen razvijajo pod vodstvom Audijevih in Porschejevih inženirjev, pošteno zamuja. Težave s softverom so močno upočasnile proces, zaradi česar pri Audiju, Porscheju in Bentleyu zamikajo modele na poznejši čas.

Tako so se razpisali pri nemškem Automobilwoche, ki poroča, da ima softverska divizija pri VAG, Cariad,  precejšnje težave pri razvoju programja za naslednjo generacijo električarjev. Tako naj bi bili programerji pošteno za roki na večini projektov, zaradi česar so seveda, razumljivo, živčni tudi šefi pri Porscheju in Audiju.

Začenši pri Audiji, tovarna iz Ingolstadta naj bi zamaknila novo električno admiralsko ladjo vse do 2027, tri leta za načrtovanim rokom. Avto bi moral imeti novo generacijo softvera 2.0, ki bo podpirala 4. stopnjo samodejne vožnje. Zaradi zamude bo Audi predstavil manj napredni luksuzni električni avto, ki ga interno imenujejo Landyacht (kopenska jahta). Ta bo imel verzijo 1.2, ki pa prav tako še ni gotova.

Kar se tiče Porscheja, tam pravkar končujejo električnega Macana, ki bo luč sveta ugledal prihodnje leto, moral pa bi jo letos. Vir pri Porscheju je za nemški medij povedal, da je hardverska osnova fantastična, softvera pa še vedno ni.

Še največ zamude bo pri Bentleyu, ki bo na prave električarje verjetno moral počakati vse do konca desetletja, čeprav so bili prvi modeli planirani za 2025.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija