Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Seksi Alfa, ki stane skoraj pol milijona evrov
Totem Automobili
Seksi Alfa, ki stane skoraj pol milijona evrov
Seksi Alfa, ki stane skoraj pol milijona evrov
26.08.2022 10:24

Na ceste prihaja še en izjemen avto, ki je v osnovi Alfa Romeo Giulia GT, a v nekoliko drugačni obleki in s povsem novo pogonsko tehniko.

Peter Pirkovič

Mojstri pri Totem Automobili so zadnje mesece trdno delali na novem projektu, ki so mu nadeli ime Annabel in ta avto širši javnosti prvič predstavili na nedavnem kalifornijskem dogodku. Gre v bistvu za restmod Giulie GT iz šestdesetih prejšnjega stoletja. Novicec je pridobil nove in zelo všečne oblikovne linije ter novo pogonsko enoto z oznako Gloria, kar z drugimi besedami pomeni, da tega poganja 2,8-litrski V6 biturbo motor s 600 konji. Tudi dimenzijsko se je avto nekoliko povečal v primerjavi z originalom, saj zdaj v dolžino meri 4,27 metra, v širino pa 1,86 metra, medtem ko je celotna karoserija izdelana iz ogljikovih vlaken. Koliko primerkov bodo v prihodnjih letih izdelali za zdaj še niso razkrili, so pa oznanili, da v osnovi takšna lepotica stane 460 tisoč evrov. Čez nekaj let naj bi na trg poslali tudi elektrognano verzijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija