Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ob vozniško zaradi pijane vožnje na skiroju
Prometna varnost
Ob vozniško zaradi pijane vožnje na skiroju
Ob vozniško zaradi pijane vožnje na skiroju
25.11.2022 19:24

Nemški organi pregona so postavili jasna merila glede udeležbe električnih skirojev. Z nedavno sodbo so dokazali, da jih obravnavajo kot povsem resna prevozna sredstva in da jih morajo tako dojemati tudi njihovi uporabniki.

Urša Prosenjak

Pred nedavnim so policisti namreč ustavili dve osebi, ki sta se skupaj vozili na električnem skiroju. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je bila oseba, ki je stala na zadnjem mestu v vlogi sopotnika, pod vplivom alkohola. Ker zakon veleva, da lahko vinjenemu sopotniku na električnem skiroju začasno odvzamejo vozniško dovoljenje, če drži za krmilo, kar je oseba v tem primeru tudi počela, so policisti izvedli prav ta ukrep.

Kršitelj se je na izrečen ukrep pritožil, a mu je okrožno sodišče v Oldenburgu vseeno začasno odvzelo voznišjo dovoljenje. Pri tem so pojasnili, da se električni skiroji obravnavajo kot motorna vozila, za katera velja meja 1,1 promila alkohola v krvi, medtem ko je ta meja pri kolesarjih 1,6 promila. Policijska kontrola je pokazala, da je imel obtoženi v krvi 1,2 promila alkohola.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija