Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V sedmih letih se bo polovica voznikov odpovedala avtu
Napoved
V sedmih letih se bo polovica voznikov odpovedala avtu
V sedmih letih se bo polovica voznikov odpovedala avtu
27.11.2022 19:10

Analitiki predvidevajo občutne spremembe potovalnih navad Evropejcev do leta 2030.

Urša Prosenjak

Vodilno svetovalno podjetje za upravljanje in tehnologijo BearingPoint nakazuje, da bodo odločitve o mobilnosti v Evropi in svetu že leta 2030 zelo drugačne od današnjih. Mobilnost bližnje prihodnosti bodo zaznamovali trije trendi: potovanje bo personalizirana izkušnja, brezpogojno se bo stremelo k podnebni nevtralnosti, vozniki pa bodo raje uporabljali storitve kot lastna vozila.

Študija je izhajala iz internih raziskav BearingPointa, mnenj strank iz vseh industrijskih sektorjev in prispevkov vodilnih v industriji in tehnologiji svetovalnega podjetja. Izsledki kažejo, da delo na daljavo, energetske krize, podnebne spremembe in motnje v dobavni verigi močno spreminjajo povpraševanje po mobilnosti ter smer in hitrost sprememb.

Kar 87 % sodelujočih v anketi meni, da se bodo v službo vozili redkeje, 81 % pa jih je dejalo, da se bodo v primerjavi z letom 2019 bistveno redkeje odpravili na službena potovanja, če se bo ta trend nadaljeval, pa bo to vplivalo na infrastrukturne investicije. Povečanih stroškov, povezanih z razvojem nove mobilnostne infrastrukture, ni mogoče v celoti prenesti na končnega uporabnika. Doseči bo potrebno ustrezno infrastrukturo za podporo električnim vozilom, za kar bo morda potrebna tudi sprememba zakonodaje. Licenciranje in uveljavljanje bo premaknilo fokus s posameznika na ponudnika storitev.

O podnebni nevtralnosti se ne bo več razpravljalo, kar kaže, da bo do leta 2030 80 % proizvedenih motorjev okolju prijaznejših. Povečale se bodo naložbe v infrastrukturo pri dejavnostih, kot sta hoja in kolesarjenje. Polovica sodelujočih (49 %) pravi, da so se pripravljeni odpovedati lastništvu vozila, da bi zmanjšali negativni vpliv na okolje do leta 2030.

Ker bodo uporabniki bolj uporabljali storitve, kot je souporaba avtomobilov, in ne bodo imeli lastnih vozil, bodo prešli na storitve na zahtevo. Storitve in programska oprema bodo za splošnega potrošnika pomembnejše od lastništva vozila, saj bodo programske platforme vodile celotno pot.

Ali so napovedi strokovnjakov pravilne, bomo izvedeli čez sedem let. Podobna tovrstna predvidevanja se doslej ponavadi niso v celoti uresničila, oziroma so se z drugačnim tempom od prvotno napovedanega.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark91128.11.2022 09:04
Čisti bullshit, sory....niti slučajno se ljudne ne bodo odpovedali lastnemu avtomobilu...pa ne mislim iz ekonomskega vidika (cena najema v primerjavi s stroški lastništva avtomobila), ampak predvsem iz čisto prektičnega - logističnega vidika. Jaz imam do najbližje car sharing postaje 1 kilometer. Do tja naj grem pa kako? Peš? S kolesom? S skirojem? (v snegu,dežju..?). Naj vzamem taxi do tja? Pa seveda bognedaj da želim karkoli pripeljat, ker v Smarta ne gre niti gajba krompirja...skratka v praksi je pri tem toliko problemov, da bi res rad videl nekoga,ki se bo odpovedal lastnemu avtomobilu...
klemens28.11.2022 09:11
Predvsem bomo prisiljeni, če bo npr. Clio od 49.990 eur naprej. Za večino bo avto prevelik finančni zalogaj.
F1_tom28.11.2022 09:20
Car sharing je super za pare, družine, ki živijo v mestih in imajo 1 avto. Lasten avto potrebuješ zaradi praktičnosti, takojšnje dostopnosti ipd. Ti otrok konkretno zboli, boš prek app-a iskal, kje maš avto? Pozabi.
7even7729.11.2022 07:05
Kar naj se ta "polovica" takoj odreče svojemu vozilu. In lastništvu. Pa naj se imajo prav lepo ob tem. Mene zraven gptpvo ne bo.
matt029.11.2022 12:56
klemens saj če bodo nova vozila dražja, se bo sorazmerno podražil tudi car sharing (kot da je zdaj to ugodna rešitev)
klemens29.11.2022 14:24
matt0, na splošno mislim, da bo prevoz težava zaradi cene. Če pogledamo tudi druge oblike, recimo letalski prevoz je v 3 letih šel gor za cca 100%. Potem pa naj gredo gor še energenti, bencin in elektrika, pa smo tam, da bo prevoz res samo še luksuz.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija