Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
60 let nenavadnega Iljušina
Obletnice
60 let nenavadnega Iljušina
60 let nenavadnega Iljušina
03.01.2023 09:31

3. decembra 1963 pred natanko 60 leti je prvič poletel Il-62, takrat čudo sovjetske letalske industrije.

Artur Švarc

Ob prihodu na trg je imel najdaljši doseg od sovjetskih letal, bil pa je rekorden tudi po velikosti. Ozkotrupni reaktivec s T-repom je imel na zadku kar štiri motorje, po dva na vsaki strani. Iljušin Il-62 je bil narejen kot naslednik turbopropelerskega Il-18. Sergej Vladimirovič Iljušin je podjetje ustanovil leta 1933, pred tem pa je bil pilot v carski vojski. 

Il-62 je svojo prvo službo dobil štiri leta po krstnem poletu pri domačem Aeroflotu - 15. septembra 1967 je prvič poletel iz Moskve v Montreal, njegov doseg je bil 10 tisoč kilometrov, najvišja hitrost 900 km/h. Med tehničnimi inovacijami, ki so udarile v sovjetski prostor so bili obračalniki potiska na zunanjih dveh motorjih in dodatno repno kolo, ki je preprečevalo udarce ob tla. Rešitev, postaviti štiri motorje na rep, je pomenila, da so imela krila precej čistejši pretok zraka in je bilo letalo zato bolj mirno tudi v turbulencah, eden od razlogov pa je bil, da bi bila dva motorja prešibka za tako veliko letalo, zato so dodali še dva.

Il-62 je bil desetletja simbol ruskega letalstva, podrl je kar nekaj rekordov v dosegu in hitrosti in prevažal znamenite osebnosti, med drugim tudi papeža Janeza Pavla II na obisk na Kubo.

Štirje motorji pa so bili vendarle preveč požrešni in predvsem preveč glasni, zato je letalo v devetdesetih začenjalo izgnjati z letališč izven Rusije. Danes leti le še Il-62M tovorna različica, ki jo uporablja zasebno belorusko podjetje Rada Airlines. Eno od letal naj bi še vedno služilo tudi Kim Jong Unu v Severni Koreji. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Whiteswan03.01.2023 13:07
Letel z njim ko ga je se imela v floti ČSA. Sicer je pa bil tudi edino potnisko letalo ki je pristalo na travniku. Zahvalujoc mocnemu povratnemu trustu. Manever sta ob koncu 80-ih let izvedla vojaška pilota DDR v IL62 v lasti Interfluga. Verjetno je posnetek na YT.
aichi03.01.2023 17:07
ah, jih je blo več, sploh ruska... ampak fajn da si me spomno, parkirali so ga na Stolln.
aichi03.01.2023 17:10
Evo še link: http://www.youtube.com/watch?v=I4MiZQbZdAk rekord za največje letalo, ki je pristalo na travniku, pa še to je bil napol prazn brez sedežev.
Msport203.01.2023 19:44
Aichi, AM feedlyja še verjetno nisi uspel porihtati...Pa letos ni bilo nič voščila ob Silvestru na tem portalu?! Vsako leto je bilo. Zvesti dolgoletni bralec bom pa že vedel...???? Samo eno željo imam za novo leto (drugo ste vse super): WRC- bi letos lahko redno in dosledno od prvega dne Monteja naprej-pa že prej se bo začelo-pokrival in dosledno pisal zanimive in hudomušne članke, kot ti to znaš. Saj je v preteklosti bilo, ampak vmes mrkneš, pa spet po nekaj relijih nekaj napišeš... Letos se obeta intrigantna sezona, ko so najb. kalibri poštimani vsak v svojem moštvu in bi bilo lepo kaj več prebrati v domačem jeziku...Pa reli portal je tudi treba feedly pogledati in nastaviti, ker ne dela naročnina in nove objave. Hvala in vse dobro.????????
Msport203.01.2023 19:47
Smajliji ne delajo in mi je ven vrglo vprašaje. ;-)
aichi03.01.2023 21:02
čak, kaj sem že rekel zadnjič, da ne dela feed? :)
Msport204.01.2023 05:23
Ko v feedlyju kliknem, tapnem na naslov novega članka, se vedno odpre vstopna-začetna stran Avtomanija. F1 portal naročnina pa dela ok. Zdaj mi je šinilo v glavi, da sem pred leti vam pisal, da bi bilo lepo, če bi AM feed objavljal samo avto vsebine. F1 ločeno. To je zdaj ok že nekaj mesecev. Reli feed pa sploh ne dela, ne vem, kaj je narobe, člankov ne naloži...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija