Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Legenda gre zdaj tudi na elektriko
Ni za nas: Chevrolet Corvette E-Ray
Legenda gre zdaj tudi na elektriko
Legenda gre zdaj tudi na elektriko
17.01.2023 19:51

E-Ray je prvi elektrificirani model legendarnega imena.

Artur Švarc Chevrolett

Brez skrbi, E-Ray ne pomeni, da je Corvette ostala brez svojih V8 motorjev, le nekaj električne pomoči je dobila. Z elektromotorjem in 6,2-litrskim V8 premore  481 kW (654 KM) moči. Chevy pravi, da je to dovolj, da do 60 milj na uro (96 km/h) potegne v samo 2,5 sekunde, zaradi česar je to tudi najhitrejša serijska Corvette vseh časov. Za sprint na četrt milje gre 10,5 sekunde časa, dosežena hitrost pa je 209 km/h.

Legenda gre zdaj tudi na elektriko

Kje je eletrika? Nad sprednjo os je postavljen elektromotor z močjo 120 kW in 165 Nm navora. Baterija je sicer skromna, ima le 1,9 kWh. V Stealth načinu gre avto na elektriko do 72 km/h, Američani pa pravijo, da s tem lahko brez hrupa zapustite svojo sosesko. Bencinski del pogona je že uveljavljeni LT2 6,2-litrski V8 iz različice Stingray s 369 kW in 637 Nm navora. Ni pa le dodatek elektromotorja razlog za posebnost. Napredni sistem vzmetenja Magnetic Ride Control 4.0 je del serijske opreme, prav tako keramične Brembove zavore. Avto je obut v vseletne Michelinove Pilot Sport gume, ki spredaj merijo 20, zadaj pa 21. palcev. Možna je tudi nadgradnja na 4S letno gumo. 

E-Ray je 9,1 centimetra širši od Stingraya, ima drugačen nos in bolj izrazite horizontalne elemente, na zadku pa ima odbijač dodatne izstopne reže.

Legenda gre zdaj tudi na elektriko

Kupcem bo na voljo 14 zunanjih barv, od tega so tri povsem nove, možno pa do dodati karbonski aerodinamični kit za boljše prisesanje k tlem. Avto bo imel prepoznavno modro črto, možno bo izbrati črno obarvane izpušne cevi, ob štirih različnih aluminijastih platiščih pa so tu še karbonska. Dodana je tudi nova generacija asistenčne elektronike s ohranjanjem voznega pasu, preprečevanjem naleta in samodejnim zaviranjem v sili.

E-Ray gre v prodajne salone konec letošnjega leta, osnovni LZ1 bo Američane stal 104 dolarske tisočake, še sedem več pa brezstrešna različica.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija