Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Osvežen malček z novim odtenkom in tehničnimi izboljšavami
Prenova: Lancia Ypsilon
Osvežen malček z novim odtenkom in tehničnimi izboljšavami
Osvežen malček z novim odtenkom in tehničnimi izboljšavami
20.01.2023 01:31

Lancia je svojemu modelu Ypsilon namenila rahlo stilsko posodobitev in tehnično nadgradnjo.

Urša Prosenjak

Ypsilon je dobil novo izbiro barve zunanjosti, odtenek Dew Green, na prednji maski so črni poudarki, nova pa sta tudi spojler in nižji odbijač.

V notranjosti najdemo modro obarvano armaturno ploščo in panele vrat, na prestavni ročici, volanu in okvirjih zračnikov pa so poudarki v zelenem odtenku. Sedeži so narejeni iz posebne tkanine, ki je izdelana iz reciklirane plastike iz Sredozemskega morja. Sedempalčni infotainment podpira Apple CarPlay in Android Auto, na sredinski konzoli pa je brezžična polnilna postaja.

Za pogon skrbi literski trivaljnik z blagim hibridom z močjo 51 kW, na voljo pa je tudi motor z LPG pogonom.

V domovini je Ypsilon dokaj priljubljen model, saj je bil lani drugo najbolje prodajano vozilo v Italiji, imel pa je 15,3-odstotni tržni delež, kar je njegov najboljši rezultat doslej. Prihodnje leto čaka malčka še več novosti, saj bo Lancia začela izvajati svoj desetletni načrt prenove znamke, ki jo bo začela prav z novo generacijo Ypsilona, napovedujejo pa tudi širitev izven Italije, prevsem v države zahodne Evrope.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija