Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Smrtno nevarna zimska past za kolesarje - UPDATE
Ljubljana
Smrtno nevarna zimska past za kolesarje - UPDATE
Smrtno nevarna zimska past za kolesarje - UPDATE
23.01.2023 16:10

V prestolnici sredi največje prometne žile zaradi kupa snega kar čaka tragedija, da se zgodi.

Artur Švarc

Sneženje pred tednom dni je povsod po Sloveniji presenetilo pristojne službe, še iz časov kovida navajene dela od doma. Ko so se površine končno očistile, so nastali kupi snega ob cestah in pločnikih. Na Dunajski cesti pred upravno zgradbo Mercatorja je postvljen eden največjih umotvorov ljubljanske urbanistike z avtobusno postajo in kioskom, ki ga kolesarska steza obvozi popolnoma na slepo skozi nepregleden "S". Večkrat tam stoji kak kombi in kolesarji, ki pripeljejo, obstojijo ali obvozijo oviro. Ta, snežena, je postavljena tik na izhodu in je kolesar, če je ni videl v preteklih dnevih, ne more niti pravočasno opaziti, zato zapelje naravnost na cesto, po kateri iz nasprotne smeri poteka promet. Rezultat takega srečanja pa je - lahko predvidljiv.

Smrtno nevarna zimska past za kolesarje - UPDATE

V času 15 minut se je zaradi dežja na srečo mimo pripeljalo le pet kolesarjev, od tega je eden, ko je videl luči stoječega avtomobila, zapeljal po pločniku ob postaji na drugi strani kioska, preostali štirje pa so, brez da bi upočasnili ali sploh pogledali, zapeljali naravnost na ulico. Če bi se kot rečeno tu peljal avto, bi kolesar ne samo poletel preko avtomobila, pač pa zgrmel 10 metrov globoko v stopnišče, ki vodi v podhod pod najbolj prometno ljubljansko cesto. Opozorilo na nevarnost je bilo poslano tudi Ljubljanski kolesarski mreži in KP Ljubljana. Upamo, da še pravi čas!

Smrtno nevarna zimska past za kolesarje - UPDATE

Klic na komunalo je bil tipični počakajte-vežem ping pong, zato je bila o nevarnosti obveščena, kot je to pogosto, tudi policija, ki je takoj delegirala pristojnim službam in ob 11h je bila nevarna točka sanirana. Žal je, po debati s človekom iz Ljubljanske kolesarske mreže v prestolnici še veliko takih točk, kjer je sneg preprosto narit na pešpot ali kolesarsko stezo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
smrkelj23.01.2023 11:05
hvala za opozorilo! Cel ta odsek je nevaren skozi celo leto. Pozimi zaradi snega, kot ste opisalo zgoraj, poleti pa zaradi idiotov, ki se vozijo v napacno smer. Celno trcenje 2 kolesarjev je neki kar res moras dozivet da ves kako boli. pa sva se vozila vsak mogoce 10km/h :D skupaj torej 20. Bolel je pa za vsaj 60km/h :D
aichi23.01.2023 11:26
Ker neki pa ne razumem... ravno tu mora stat ta kiosk, da se ja nič ne vidi, saj ni sam kolesar kontra problem, tu se sipajo pešci čez, pa še enosmerna je, kar vsak 10. avto ne upošteva.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija