Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Audi s kar 20 novimi modeli v naslednjih dveh letih
Audi
Audi s kar 20 novimi modeli v naslednjih dveh letih
Audi s kar 20 novimi modeli v naslednjih dveh letih
17.03.2023 13:58

Audi je na letni konferenci za medije sporočil, da bo samo v dveh letih v prodajno paleto dodal 20 novih avtov.

Artur Švarc Audi

Ob običajnem naštevanju finančnih in drugih manj pomembnih informacij, je bilo kar nekaj namigov, kaj se bo dogajalo v prihodnje. Šef Audija, Markus Duesmann je tako omenil, da je nemška znamka na pragu svoje največje modelske ofenzive v zgodovini. Pogumna izjava, ki jo je Duesmann podkrepil z namigom, da bo do 2025 luč sveta ugledalo okoli 20 novih modelov. To je, koledarsko gledano, manj kot dve leti, kar pomeni kar velik zalogaj.

Šef ni pozabil omeniti, da jih bo kaka polovica električnih, tako da se bo del njih verjetno prekrival s klasičnimi modeli in razlikoval le v vrsti pogona. Prav tako se ni dalo razbrati, ali številka 20 pomeni tudi prenove že aktualnih modelov, vsekakor pa je napoved oživila iniciativo, da bo avti do 2027 prav v vsakem segmentu lahko ponudil električarja.

Eden od sveže napovedanih je vstopni EV, postavljen pod Q4 E-Tron, naj pa bi bil to malček A segmenta. Audi je bil ena prvih tradicionalnih znamk, ki je vstopila v svet EV s SUV-jem E-Tron 2019. Od takrat je prišlo kar nekaj hibridnih in električnih modelov, da ne govorimo o konceptnih Sphere primerkih, ki so napovedali prihodnji oblikovni jezik.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija