Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Uničen v požaru
Mercedes-AMG One
Uničen v požaru
Uničen v požaru
23.05.2023 23:55

V Veliki Britaniji je eden izmed primerkov hiperšportnika Mercedes-AMG One žalostno končal. Med dostavo je zgorel do neprepoznavnosti.

Urša Prosenjak

Britanski časnik The Sun je objavil fotografijo okoli 2,5 milijona evrov vrednega hiperšportnika, ki so jo posneli na avtocesti M6 v Staffordshiru.

Po besedah ​​očividcev se je avto, ki je eden izmed le 275 načrtovanih primerkov, prevažal v priklopniku, vzrok požara pa je popolna uganka. Gasilci so se sicer z vsemi močmi spopadli z ognjenimi zublji, vendar avta niso mogli več rešiti.

Dogodek so potrdili tudi pri Mercedesu: »Seznanjeni smo z incidentom, ki se je zgodil med prevozom avtomobila v zaprti prikolici, kar je del procesa njegove montaže. K sreči ni bil nihče poškodovan. Trenutno še ne vemo, kaj je povzročilo požar.«

Razvoj hiperšportnika, ki ga je navdihnil dirkalnik Formule 1, je spremljala vrsta težav, zato je do proizvodnje minilo kar pet let. Zdaj, ko se je proizvodnja začela, se pojavljajo informacije, da pogonski sklopi še vedno niso popolnoma umerjeni, kar je dodaten dokaz, da je razvoj avtomobila s pravo tehnologijo F1 velik izziv.

Mercedes-AMG One je bil predstavljen lani in napovedan v samo 275 enotah. Namesto uničenega primerka bodo verjetno izdelali novega.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Grozny24.05.2023 18:18
Kratek stik v baterijah, samovžig in tu je rezultat. Ali se motim?
skrivo24.05.2023 23:49
Težko je ugotoviti vzrok požara, povedali pa itak ne bodo. Baterija je tukaj relativno majhna, tako da verjetno ni baterija; le ta je tudi iz F1 in še nobena se ni vžgala. Možnih vzrokov za požar je ogromno v takem maloserijskem malo testiranem avtu.
matt025.05.2023 00:33
Če bo prihajalo do večih požarov, bo pa že treba izpljunit razlog :) lahko pa je res karkoli, 458 je npr. gorel zaradi uporabljenih lepil
© Copyright 1999-2023 Avtomanija