Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tesla načrtuje tovarno v Španiji?
Neuradno
Tesla načrtuje tovarno v Španiji?
Tesla načrtuje tovarno v Španiji?
10.06.2023 00:34

Tesla naj bi načrtovala tovarno v Španiji. Neimenovani vir blizu podjetja je za Reuters povedal, se proizvajalec električnih vozil pogovarja z voditelji regionalne vlade Valencije o naložbah v avtomobilsko industrijo.

Urša Prosenjak

Tiskovni predstavnik regionalne vlade Valencie je potrdil, da so potekali sestanki z neidentificiranim podjetjem o veliki avtomobilski naložbi, vendar ni želel razkriti dodatnih podrobnosti, navajajoč zaupnost pogajanj. Drug vir je potrdil, da gre za podjetje Tesla. Španski poslovni časnik Cinco Dias navaja vire, ki trdijo, da bo naložba tovarna avtomobilov in da bi njena skupna velikost lahko dosegla 4,5 milijarde evrov. Vlada Valencie je v izjavi sicer zanikala, da bi dosegla dogovor s Teslo, proizvajalec avtomobilov se n na prošnjo za komentar še ni odzval, španska centralna vlada pa ni želela komentirati situacije.

Španija je drugi največji proizvajalec avtomobilov v Evropi in uporablja sredstva Evropske unije za okrevanje po pandemiji COVID-a, da bi privabila proizvajalce avtomobilov k naložbam v proizvodnjo baterij in električnih vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo10.06.2023 01:25
Dobro delajo za več delovnih mest oz. za svojo državo. Za koga pa delajo naši?
jjs10.06.2023 09:17
Naši isto dobro delajo za več delovnih mest v Španiji.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija