Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ena zvezda, dva sijaja
Premiera: Mercedes-Benz CLE
Ena zvezda, dva sijaja
Ena zvezda, dva sijaja
06.07.2023 11:04

Prihaja novi Mercedesov model z novim imenom, CLE in igra dvojno vlogo - kupejevsko različico dveh razredov.

Artur Švarc Mercedes

Tako kot je Mercedes pred časom pospravil modele SL, kabrioleta Razreda S in GT Roadsterja v en novi model, SL, predstavljen lani, je poenotil tudi kupeje in kabriolete Razreda C in E. To bo naloga novega CLE Coupe (Nemci so ob tem dodali še fotografije kabria brez omembe ene same besede).

CLE je tako 2-vratni Razred C in tudi Razred E, iz profila pa bolj spominja na manjšega C z rahlo dvigajočim se oknom proti C-stebričku. Ima tudi samo dve stranski okni, medtem ko je imel E Coupe tri. Tudi nos še najbolj spominja na C, čeprav so žarometi bolj zašiljeni proti maski. Zadek je bolj kot ne evolucija, luči so spete skupaj in malce spominjajo na Razred E.

Ena zvezda, dva sijaja

Notranjost je praktično v celoti prenesena iz Razreda C in nima zaslona čez pol armaturke. Tu so 12,3-palčni digitalni merilniki pred volanom in 11,9-palčni infozabavni zaslon z novo različico MBUX. Kot vedno, lahko vse barve in osvetlitev spreminjate po mili volji.

Čeprav je CLE dobil večino oblikovne inspiracije pri manjšem C, pa to vsekakor ni C Coupe. V dolžino meri zajetnih 4,85 metra, kar je 10 centimetrov več od Razreda C in nenazadnje, celo 1,5 centimetra več od prejšnjega E Coupe. Medosna razdalja meri 2,86 metra, avto je postavljen na prilagojeno plaformo MRA2, ki jo imta tako C kot E.

Ena zvezda, dva sijaja

Osnovni model je CLE 200, z 2-litrskim štirivaljnikom s 150 kW (204 KM) in blagohibridno razširitvijo, ki omogoča 17 kW dodatka za kratek čas. Na voljo je tudi s štirikolesnim 4Matic pogonom. Korak višje je CLE 300 4Matic z močnejšim 190 kW štirivaljnikom (258 KM) in enakim 17 kW EQ Boostom. Vrh ponudbe predstavlja CLE 450 4Matic, ki ima blagohibridni 3-litrski šestvaljnik z 280 kW (381 KM), EQ Boost pa mu doda 17 kW. CLE 450 do stotice pospeši v 4,4 sekunde, seveda pa bodo kasnejši AMG-ji to številko še popravili.

Za ljubitelje dizla je tu CLE 200d s 147 kW (200 KM), vsi motorji pa imajo 9-stopenjski 9G-Tronic. Med ostalimi tehničnimi bonbončki najdemo 2,5-stopinjsko obračanje zadnjih koles, ki zmanjša rajdni krog za pol metra in do 60 km/h pomaga pri boljši vodljivosti v ovinkih. CLE Coupe prihaja novembra, CLE Cabriolet pa prihodnje leto. Cene bodo znane naknadno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7706.07.2023 11:36
Dobro, tovarniški PR pač dela po svoje, ampak mi pa menda ja vemo,, da tule ni govora o nečem novem? Torej, v mislih imam "poenotenje" in razred "E" v teh dveh izvedenkah že doslej ni bil to, za kar ga je taisti PR oddelek sicer oglaševal - kot rečeno že pred kratkim, je razred nižje že pred leti "C" igral faktičbo dvojno vlogo - pa čeprav "le" podkožno, ampak dovolj očitno že takrat. No in dndanes smo prišli do točke, da tega dejtva niti ne skrivajo vel, temveč ga celo izpostavljajo kot - prednost?
jjs06.07.2023 12:30
Tole je eden redkih (in zadnjih?) avtov z 2 vrati sploh... In ja, kot ugotavljaš 77, so oblikovni elementi v nasprotju z generacijami "CLK" (in mojimi ugibanji) povzeti po manjšem C in ne E. V glavnem, Cabrio deluje neverjetno elegantno, kljukica. Coupé je prav tako hudo lepo oblikovan, proporci štimajo, odvečnega kiča ni, dolgočasen pa tudi ni. So mi pa bili Benzovi coupéji tedaj, ko si že od daleč videl, za katero znamko gre, bolj všeč. Mislim, "skrajšana" in zato v celoti pogrezljiva zadnja stranska stekla, odsotnost B-stebrička, napihnjeno zadnje okno. Tole pa bi lahko bilo karkoli, sploh z nakazanim Hofmeistrom, ki nikoli ni bil Mercedesova značilnost, temveč BMW-jeva.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija