Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kaj je bolj strupeno od strupa?
Premiera: Pininfarina Battista Edizione Nino Farin
Kaj je bolj strupeno od strupa?
Kaj je bolj strupeno od strupa?
13.07.2023 01:08

Električni posebnež na osnovi Nevere bo dobil še bolj odbito različico.

Artur Švarc Pininfarina

Pininfarina Battista je električni hiperšportnik, prava cestna pošast. Razkrt je bil 2019, narejen na osnovi Rimacove Nevere, in ima več kot 1900 konjev in 2340 N navora, kar je dovolj, da se do stotice izstreli v 1,86 sekunde, s čemer je najboljši cestno legalni serijski avto vseh časov. V manj kot petih sekundah doseže 350 km/h, končna hitrost je 350 km/h. Načrtovali so 150 narejenih primerkov, vendar zanimanja zanj nekako ni, zato so si zdaj izmislili posebno različico za dodatno pozornost.

Ta se imenuje Battista Edizione Nino Farina in gre za dizajnerski čarobni dotik, podobno kot to že dolgo časa počne Bugatti z Veyronom. Narejenih bo pet primerkov, ki so posvečeni legendarnemu italijanskemu dirkaču Ninu Farini, ki je postal prvi prvak v F1 in je bil nečak ustanovitelja tovarne, Battiste Pinin Farine. Vsak primerek je odet v rdečo Rosso Nino barvo in poudarjen z belimi elementi. Avto je obut v zlato obarvana kolesa, na boku pa je številka 01. V notranjosti najdemo črno usnje na voznikovem in belo na sovoznikovem sedežu, oba pa sta označeno z referenco na svetovnega prvaka. O ceni Italijani seveda modro molčijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Makaronar13.07.2023 07:20
Lep. Takole na 3. fotografiji z dviznimi vrati me spominja na Maseratijevega MC20
© Copyright 1999-2023 Avtomanija