Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Praktičen premijski enoprostorec
Mercedes-Benz B 200d AMG Line
Praktičen premijski enoprostorec
Praktičen premijski enoprostorec
18.07.2023 07:38

Pri prvem vtisu v Mercedesu B 200d prevladujeta prostornost in uporabnost. Škatlasta oblika pač ne dopušča drugih možnosti.

Jure Urbančič Jure Urbančič
Osnovna cena: 42.899
Cena testnega vozila: 52.074
Prijetno agresivna in dodelana oblika
zmogljivosti in udobje pogona in vzmetenja
prostornost
uporabnost
Razkošna cena avtomobila z dodatno opremo
vprašljiva dostopnost samo malce nadpovprečnemu kupcu (beri premalo nadpovprečnemu)

Mercedes B je bil vedno avtomobil za tiste z družino, še najbolj kot prestižen drugi avto. Ali pa za tiste v zrelejših letih, ko so nižje limuzine z zvezdo enostavno že preživeli. Torej nadvse drage in častitljive stranke zvezde iz Stuttgarta. Prenovljen razred B je z nekaj novimi podrobnostmi in letnikom 2023, še nekoliko boljši. Resda Mercedesovi možje in žene ne morejo skriti potez notranjosti (ali zunanjosti), ki jih uporabljajo že leta. Zato se vanj ne usedite takoj za testiranjem kakšnega EQE-ja. Ali podobne, povsem novodobne stvaritve. 

Praktičen premijski enoprostorec

Avto je spredaj bolj agresiven, z drugačno masko, odbijači in žarometi. Zmerne zunanje mere skrivajo ravni elementi, ki jih najdemo na boku in predvsem na zadku. Zato je notranjost tako razsežna, mere pa niso bistveno večje od razreda A. Razen višine seveda. To bo posebej dobrodošlo kupcem, ki jim je A premajhen, a si ne želijo neokretnega in velikega avtomobila. Prtljažnika je za dobrodošlih 445 litrov. Pod dnom se sicer skriva še predal, ki pa so ga že zasedli  inženirji z avtomobilskimi sestavnimi deli. Nasploh je zadek prijeten, morda celo lepši od A razreda. A znotraj družine o lepoti ne bomo razpravljali. 

Praktičen premijski enoprostorec

Še bolj nas zanima notranjost. Na sprednji klopi je seveda prav tako precej zračno, armaturna plošča je oddaljena in precej ploska. Novi zasloni odlično opravljajo svoje delo, vključujoč posodobljeno navigacijo (MBUX) in nazor nad kamero s pogledom na križišča in na semaforje. Trije okrogli, osvetljeni zračniki na sredini predstavljajo družinski prestiž. Gumbe so reducirali kot premeten kuhar omako na eno samo vrstico pod ventilacijo. Izbira gumbov je logična, predstava na zaslonu pa prav tako. Sredinski del je brez ročice za menjalnik, ki je prijetno ob volanskem drogu. Zato po testiranju tovrstnih Mercedesov kar naenkrat v drugih avtomobilih veselo prižigamo brisalce. V srednjem delu, med sedeži, tako ostane več prostora za odlaganje različnih predmetov. Jasno pa odpade tudi ročica ročne zavore, ki jo nadomešča elektronska.

Praktičen premijski enoprostorec

AMG oprema, novi MBUX (tudi s Hey, Mercedes funkcijo!) in predvsem izjemno prijeten volanski obroč enostavno razvajajo voznika. Na volanskem obroču so gumbi na dotik razdeljeni po zaslonih, kar deluje zelo logično. Upravljanje zaslona pred volanskim obročem in tistega na sredinski konzoli je namreč ločeno. Sedeži so udobno čvrsti, nekaj kar pričakujemo od prestižnega Mercedesa B200d. Zadnja klop je udobna tudi za odrasle. Pri zelo dolgih nogah tudi prednjih sedežev ni potrebno izdatno prilagajati. Streha je še daleč in vstop ni težak. Morda je zadaj za ljubitelje barvnih učinkov notranjosti malce temačno. Čemu še večji Mercedes. Če bi hoteli zadaj gostiti tri zajetnejše odrasle bi šlo, a prav zelo udobno, posebej na daljše razdalje jim ne bo.

Praktičen premijski enoprostorec

Pod pokrovom je eden izmed bolj željnih agregatov, Mercedesov dvolitraš, torej dizel s turbinskim polnilnikom in 110 kilovati največje moči. Navora bo za spodobnih 320 Nm. Nadvse zadovoljiva moč in ugoden potek navora. Pristop je dizelski, a dovolj zadržan, da ne moti okolice ali gostov v vozilu. Če le ne presedlate nanj iz enega izmed električarjev. A nam, preizkušenim voznikom dizelsko predenje celo godi. Odlično se ujema s samodejnim menjalnikom. Gre za osemstopenjski menjalnik 8G-DCT, ki vedno uspe pričarati lahkotnost športnega križarjenja. V mestu dokazuje umirjenost navkljub spodobnim voznim lastnostim. Papirnato pospeševanje in tovarniška končna hitrost nista od muh, kljub temu je Mercedes B200d lahko izjemno vsestranski avtomobil. Ni pa resen športnik AMG Line gor ali dol, kot bomo videli kasneje. Med posebne odlike si šteje tudi varčnost. Na testu smo se malce poigrali in brez težav dosegli tovarniško porabo s 5,1 litra dizla na 100 prevoženih kilometrov. Z manj naprezanja in veliko ležernosti s plinom in zavorami, je običajna poraba slab liter višja, kar ni nepričakovano.

Praktičen premijski enoprostorec

Znižano komfortno podvozje iz AMG Line paketa opreme prinaša manj nagibanja karoserije, brez neprijetne tresavice pri prehodu preko ostrih robov. Nasploh je udobje vseeno na prvem mestu. Previdnost pa je potrebna pri nestrokovno izdelanih omejevalnikih hitrostni ali nivojskih prehodih, kjer se lahko karoserija sreča s podlago. V dinamičnih okoliščinah nam pomaga ESP. Precej hitro priskoči na pomoč pri zlizanem asfaltu in mokri podlagi, ko obremenjen sprednji del zapluži naravnost. Mercedes B se hipoma ujame in že smo v naslednjem ovinku. Zavore so izjemno zanesljive in učinkovite. Avtomobil namreč tehta preko tone in pol. Menjalnik pa zna izkoristiti zagon in omogoča tudi tiho jadranje v ravnini brez pretiranega zaviranja z agregatom.

Praktičen premijski enoprostorec

Mercedes B200d dobite tudi s štirikolesnim pogonom, ki ga razen v izjemnih primerih gotovo ne boste pogrešali. Avtomobil je premijsko popoln, ima pa prav tako premijsko ceno. V različici z dvolitskim turbodizelskim agregatom, je na kožo napisan tistim uporabnikom, ki računajo na vrsto udobno prevoženih kilometrov. Ob ugodni porabi in z legendarno zvezdno popotnico, zagotovo ne bodo razočarani. Mercedesov B razred je ob prenovi dodatno razvil vse svoje prestižne gene. Vseeno pa stavi na določeno konzervativnost, saj ob novih dobrotah skriva temeljito, a staro jedro. Za nekatere razlog, da pogledajo stran, za druge odličen razlog za nakup. 

Praktičen premijski enoprostorec

Tehnični podatki
Motor: 4, vrstni; prostornina - 1.950 cm3 ; moč - 110 kW (150 KM); navor - 320 Nm pri 1400 vrt/min;
Prenos: pogon - spredaj; menjalnik - 8-stopenjski, dvosklopčni; zavore - hlajeni diski spredaj, diski zadaj; gume spredaj- 225/45R18; gume zadaj - 225/45R18; obračalni krog - 11,0 m;
Karoserija: 5-vratna, mpv; segment - J (spodnji-MPV); število sedežev - 5; mere (d/š/v) - 4.419 mm x 1.796 mm x 1.562 mm; medosna razdalja - 2.729 mm; kolotek spredaj - 1.567 mm; kolotek zadaj - 1.567 mm;
Notranje mere: prtljažnik - 445 l;
Mase: masa - 1.435 kg; nosilnost - 620 kg; skupna dovoljena masa - 2.055 kg;
Zmogljivosti: pospešek - 8,3 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 219 km/h; rezervoar - 43 l; poraba WLTP - 5,0 l/100km (1 op 20,0); emisije CO2 - 131 g/km;
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens18.07.2023 08:15
Najlepši B do sedaj.
shark91118.07.2023 08:48
Pohvalno, da temu motorju niso natlačili MHEV sistema (blagi hibrid), s katerim so kasneje same težave in okvare...
IcEmAn18.07.2023 21:22
Eni redkih, ko še vztrajajo v tem segmentu.
7even7720.07.2023 14:30
Težava tega avtomobila, pravijo, je enska tistemu, iz katerega izhaja - A in B sta že v svoji osnovni postavitvi nerazumno nizka! Tako se že marsikatera hitrostna ovira zelo hitro izkaže za svojevrsten izziv, ki ni ravno zaželen,
7even7720.07.2023 14:36
“ Previdnost pa je potrebna pri nestrokovno izdelanih omejevalnikih hitrostni ali nivojskih prehodih, kjer se lahko karoserija sreča s podlago.” O tem govorim. S tem, da to za mnogo drugih (ravno tako stock) vozil enostavno ne pomeni nobene nevarnosti - iz česar izhaja, da vse te hitrostne ovire niso zasnovane zato, da bi poškodovale naša vozila. Vsaj ne v pretežni meri in tudi ne samo pri nas.
IcEmAn20.07.2023 21:09
Mislim, da ta problem ni samo pri tem avtu, ampak tudi pri marsikaterem drugem (ne-SUV). Sem že na marsikaterem "ubijalskem" ležečem podrajsu, pa sploh nimam kakšnega (fabrškega) športnega podvozja.
7even7721.07.2023 07:54
@Ice, je res, drži, tudi to se kdaj še prehitro zgodi. Kljub temu se vsaj meni zdi že s fotografij (3, 4, 5 recimo), da ja ta MB zares (pre)nizek. Kot bi bil še dodatno znižan, nikakor tovarniško. Le da tu tako je.
zraice25.07.2023 12:44
Nekaj oblikovno tako anemicen ga že dolgo nisem videl, cena pa jao...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija