Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
BMW-jev čarobni svet
Fotoreportaža
BMW-jev čarobni svet
BMW-jev čarobni svet
13.08.2023 20:37

V sklopu izleta s koncertom The Weeknda v Munchnu me je pot nepričakovano zanesla tudi v BMW Welt.

Artur Švarc Artur Švarc

Nasproti BMW-jeve tovarne na severozahodu bavarske prestolnice je pred malo več kot 15 leti zrasel BMW Welt, razstavni prostor vsega, kar BMW izdeluje. Objekt, ki so ga gradili 4 leta in je stal 70 milijonov evrov, je arhitekturno, estetsko, svetlobno in seveda – avtomobilistično doživetje. Odprt je vsak dan do 24. ure, vstopnine ni, za parkiranje v podzemni garaži pa vam bodo vzeli 2 evra in pol na uro. V pritličju so aktualni visoko performančni Bavarci in predstavniki vseh Serij, Minijev paviljon in kotiček za Rolls Royce. Od tu gredo tudi vodeni obiski BMW-jevega muzeja, ki je na nasprotni strani ceste ob BMW-jevi stolpnici. Za ogled muzeja je treba vstopnice kupiti vnaprej in se držati ure, med tednom pa je odprt samo do 5. ure popoldne.

BMW-jev čarobni svet

Nadstropje višje so bili razstavljeni BMW-jevi motocikli ob 100-letnici BMW Motorrad, praktično vse, kar BMW izdeluje na dveh kolesih. Nasproti balkonov je na otočku v zraku sredi prostora še kakih 20 bavarskih zverin, do katerih ne moremo. V drugem nadstropju je restavracija za povabljene in posebne dogodke. V sklopu BMW Welta so tudi konferenčne dvorane, kjer se odvijajo koncerti, konference in seminarji.

Osrednji del zgradbe je namenjen predaji vozil iz programa BMW Individual – BMW Welt služi tudi kot prodajni salon in tu letno odpeljejo kupci več kot 45 tisoč vozil.

BMW-jev čarobni svet

BMW Welt je že v prvih šestih mesecih po odprtju zabeležil več kot milijon obiskovalcev in spada med tri najbolj priljubljene znamenitosti Munchna. Če vas pot zanese v tiste kraje, pa ste ljubitelji avtomobilizma, so ogled muzeja in sprehod skozi Welt obvezni del urnika.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs13.08.2023 22:29
OK, v muzeju na Petuelringu sem seveda bil, tegalr Barbiehausa pa takrat še ni bilo. Vse skupaj od tiste rumene WC-školjke naprej deluje nabito s kičem, bolj po okusu koga drugega dlje proti vzhodu.
KOMPRESOR15.08.2023 20:56
Kaj naj rečem, ni kaj za dodat kdor zna pač zna.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija