Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zelo unikaten Rolls-Royce za zelo unikatne kupce
Posebneži: Rolls-Royce Amethyst Droptail
Zelo unikaten Rolls-Royce za zelo unikatne kupce
Zelo unikaten Rolls-Royce za zelo unikatne kupce
30.08.2023 10:12

Angleška prestižna znamka je naredila še en avto po željah naročnika.

Artur Švarc Rolls-Royce

Zunanjost avtomobila je upodobljena v dveh barvnih odtenkih, od tega je glavna zelo nežna vijolična barva, kombinirana z globoko vijolično barvo ametista. Svetlejša vijolična vleče na srebrno, med tem ko je ametistično vijolična posuta z rdečimi, modrimi in vijoličnimi kovinskimi delčki, ki poudarijo odsev.

Avto je obut v 22-palčna polirana aluminijasta platišča, maska je brušena in polirana ročno, vse skupaj pa je zahtevalo več kot 50 ur ročnega dela. Na spodnjem delu odbijača je 3D natisnjen vstopnik za zrak iz kompozitnih materialov, na katerega so vdelali 202 ročno polirana vstavljena ingota. Še bolj poseben je zadek, ki ima poseben aerodinamičen zaključek iz lesa, ki poskrbi za dodaten pritisk k tlom. Naročnik je izzval proizvajalca, da naredi elektrokromična stekla, ki lahko spreminjajo prosojnost. Rolls je eksperimentiral na več kot 60 različicah stekla, preden so dosegli željen učinek. Steklo je popolnoma neprosojno in v vijoličnem odtenku, ko je deaktivirano, pri aktivaciji pa ima peščeno rjav ton, ki se ponavlja tudi v notranjosti.

Zelo unikaten Rolls-Royce za zelo unikatne kupce

V notranjosti so vgrejani temen les in usnje z mehko vijoličnimi vstavki. Tovarna je, da bi dosegla vzdržljivost lesa na zadku, testirala več kot 150 vzorcev, za kar so porabili 8000 ur, pri čemer so vzorce izpostavili soncu, dežju in temperaturnim nihanjem. Osrednji del armaturke krasi Vacheron Constantinova ura, izdelana ročno v Ženevi z ročnim navijanjem, lastnik pa jo bo lahko tudi ločil od ležišča in shranil drugje. Tudi tu se ohišje preliva med zlato in ametistično vijolično.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens30.08.2023 17:44
Jah, nek presežek ni. Je poseben, všečen pa ne preveč, razen nekaj detajlov.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija