Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mala Mercedesova elektrika
Koncepti: Mercedes Concept CLA
Mala Mercedesova elektrika
Mala Mercedesova elektrika
03.09.2023 22:15

V Munchnu se predstavlja Concept CLA, ki napoveduje prihodnje modele s to oznako in razkirva, kaj se kuha v električni kuhinji v Stuttgartu.

Artur Švarc Mercedes

Mercedes bo v prihodnjih letih klestil svojo prodajno paleto, sploh v nižjih segmentih, kjer Razred A in Razred B ne bosta imela naslednika. Kot vse kaže, bo CLA to prihranjeno, vendar bo njegova prihodnost električna. Mercedes pravi, da je CLA napoved vseh novih družinskih modelov v tem segmentu, to so štirivratni kupe CLA, Shooting Brake in dva SUV-ja, ki bosta naslednika pred kratkim prenovljenih EQA in EQB. Vsi bodo bržkone na voljo tako z električnim kot klasičnim pogonom.

Čeprav je Concept CLA le študija, je jasno, v katero smer se premikajo zvezde. CLA je napovednik nove električne dobe, postavljen na povsem novo Mercedesovo Modularno Arhitekturo (MMA), na katero bodo postavljali male in srednje električarje. Konceptni CLA je aerodinamično zelo učinkovit, ima zaprti obraz z VIsion EQXX, Stuttgart pa mu pravi avto za liter bencina (poraba naj bi bila okoli 12 kWh na 100 kilometrov). MMA sicer ni rezerviran le za električna vozila, vseeno pa so električni pogoni glavna prioriteta razvoja na platformi. Koncept ima obljubljenih 750 kilometrov dosega, kapacitete baterije pa niso navedli. 800-voltna arhitektura MMA bo omobočala polnjenje do 250 kW, kar bi moralo pomeniti, da se za 400 kilometrov avto napolni v le 15 minutah.

Mala Mercedesova elektrika

 

Moč se prenaša na Mercedesov Electric Drive Unit (MB.EDU), ki je sestavljen iz elektromotorja, dvostopenjskega menjalnika, inverterja in pripadajoče elektronike.  Vsaka enota tehta 115 kilogramov in premore 175 kW. Koncept ima eno enoto zadaj, platforma pa je pripravljena tudi na štirikolesni pogon.

V notranjosti si koncept prav tako sposoja od Visiona EQXX, vključno s trajnostnimi materiali in Superscreen zaslonom čez celotno širino avtomobila, ki je sestavljen iz treh zaslonov - digitalni inštrumenti in dva zaslona infotainmenta, osrednji in za sopotnika. Značilne Mercedesove turbnske reže za zrak so zdaj prevzele tudi upravljanje klimatske naprave. Sistem poganja vodno hlajeni procesor, poganja pa MB.OS, novi operacijski sistem Mercedesa.

Če poznamo Mercedesovo časovnico, bo serijski CLA ugledal luč sveta čez dobro leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo03.09.2023 23:55
2 prestavi in elektromotor! To je to, tudi vsemogočnemu elektromotorju kaka prestava dobro dene in izkoristek naraste. Poraba 12kWh na 100km je z dvema prestavama čisto realno dosegljiva po navadni cesti lepo zmerno. Po AC pač ne bo tako ugodna....fizika....
jjs04.09.2023 18:32
Ja, Skrivo, sem tudi sam pomislil na to. Verjetno vedo, kaj delajo, in prestave tudi pri EV prinašajo dodano vrednost. Oblika se mi zdi simpatična a z zadržki. Mestoma me spomni na kakšnega Prinza ali 2002 ali kakšno podobno banjico na kolesih, nos je obupen, notranjost pa OK, v znamenju takšnih in drugačnih ribežnov ter drugih wellness efektov. Sacco verjetno benti do amena..
© Copyright 1999-2023 Avtomanija