Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Karavan za vse letne čase
Premiera: Mecedes Razred E All-Terrain
Karavan za vse letne čase
Karavan za vse letne čase
03.09.2023 22:56

Za vse, ki jih SUV strašijo ali kako drugače ne prepričajo, Mercedes je tudi novo generacijo karavana Razreda E pripravil na težje razmere.

Artur Švarc Mercedes-Benz

Razred E v karavanski različici je star že nekaj mesecev, zdaj v času Munchna smo dobili še bolj avanturistično različo, ki verno sledi principu prejšnje generacije.

All-Terrain ima serijsko zračno vzmetenje in je od tal za 4,6 centimetra višje postavljen kot njegov običajni sorodnik. Pri hitrosti od 120 km/h naprej se avto spusti za 1,5 centimetra, da se zmanjša poraba. 4Matic štirikolesni pogon je serijski, prtljažnik pa ponuja 615 osnovnih litrov, povečljivih na 1830 litrov. Če se odločite za hibridni pogon, potem bo prostora nekaj manj - 460 litrov (povečljivih na 1675 litrov).

Navzven se od klasičnega E-jevskega karavana loči po višjem odmiku od tal, pa tudi po sprednjem delu, kjer ima dve horizontalni letvici na maski. Specifična za All-Terrain sta še odbijača, zaščitne plošče spredaj in zadaj in temno sivi kolesni loki. Nekoliko drugačni so tudi pragovi, v notranjosti pa boste našli AMG športne stopalke in posebne tepihe.

Karavan za vse letne čase

Na voljo bo kot E 220D 4Matic s 143 kW blagohibridnim pogonom, kot E 450 4Matic s 3-litrskim šestvaljnikom in kot priključno hibrdni E 300de 4Matic s 145 kW in dodatnim 95 kW elektromotorjem.

Avto prihaja na trg v prvem četrtletju prihodnjega leta.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija