Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Batmobil po špansko
Koncepti: Cupra DarkRebel
Batmobil po špansko
Batmobil po špansko
04.09.2023 11:45

Cupra je v Munchnu razkrila koncept električnega shooting brakea, DarkRebel.

Artur Švarc Cupra

DarkRebel je bil sicer razkrit že aprila v digitalni formi, v bavarsko prestolnico pa so ga končno pripeljali v fizični obliki. Seveda se iz virtualnega Metahype sveta do realnosti ni spremenilo veliko in avto je še vedno videti vesoljsko, stripovsko in še kaj tudi v živo. Cupra, ki svoje voznike in privržence označuje kot pleme, je namreč prav te pripadnike plemena pozvala, da v Hyper Configuratorju pomagajo oblikovati vozilce. Menda je v tej digitalni delavnici sodelovalo kar 270 tisoč ljudi, njihove prispevke pa so zbrali v eno celoto.

Agresivni dizajn zakriva dvosedežnik, ki ga Španci imenujejo tudi elektriščni športni avto. Na serijsko proizvodnjo kar pozabite, pravijo pa, da je ta projekt pokazal, da so lahko tudi električni avtomobili seksi, čustveni in provokativni. Stvar okusa pač. Cupra želi pokazati, da zna uporabiti inovativne metode pri kreiranju avtomobilov za svoje potencialne kupce.

Koncept je dolg 4,5 metra, širok je 2,2 metra in visok 1,4 metra. V notranjosti je uporabljenih veliko trajnostnih materialov, večino, 90 %, sestavlja bambus. Je sploh kaj smiselnega za realni svet? Seveda, žarometi, sestavljeni iz trikotnikov, napovedujejo dizajn prihodnjih modelov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs04.09.2023 18:28
OK, rezultat je na koncu kar lep, ampak a je res treba zganjati tak šnikšnak s plehom?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija