Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Enoprostorec je postal električno gnan križanec
Premiera: Renault Scenic E-Tech Electric
Enoprostorec je postal električno gnan križanec
Enoprostorec je postal električno gnan križanec
04.09.2023 12:11

Scenic ni pozabljen. Predstavljamo vam novo generacijo, ki prinaša spremenjeno zasnovo, svež videz, nov pogonski sklop in številne napredne rešitve v potniški kabini. K nam prihaja v prvih mesecih prihodnjega leta.

Peter Pirkovič

Na avtomobilskemu salonu v Munchnu se javnosti prvič v živo predstavlja popolnoma novi Renault Scenic. Z oznako E-Tech Electric je jasno, da ta ne uporablja več klasičnih termičnih motorjev, pač pa samo električne, v kombinaciji z baterijami. Lahko bi zapisali, da je po Meganu, ki je pred časom prav tako presedlal na nov tip pogona, zdaj napočil čas še za nekdaj zelo priljubljenega družinskega enoprostorca, da se s spremenjenim DNK-jem vnovič poda na evropski trg. 

Enoprostorec je postal električno gnan križanec

To je Scenicova peta generacija odkar so ga leta 1996 prvič pokazali svetu. Nova izdaja je grajena na namenski platformi CMF-EV, ki jo zdaj spremlja popolnoma nova zasnova karoserije, saj je ta postal križanec s prepoznavnimi oblikovnimi potezami. Novi Scenic je pravzaprav le nekoliko dodelana študija Vision iz lanskega pariškega avtomobilskega salona. Pri njem je denimo opazen dolg in vodoraven pokrov motorja, spregledati ne gre izrazit svetlobni LED dnevni podpis, ki izhaja iz romba, tu so tudi novo oblikovana 19- ali 20-palčna platišča, medtem ko sta zadnji luči potisnjeni na skrajni rob in sta videti kot puščici, obrnjeni druga proti drugi. Zanimiv je podatek, da novi Renault vsebuje povprečno 37 odstotkov recikliranih snovi v vseh sestavnih delih iz železa in jekla, medtem ko sta denimo pokrov motorja in vrata v 80 odstotkih izdelana iz recikliranega aluminija.

Enoprostorec je postal električno gnan križanec

Potniška kabina prinaša znano zasnovo, ki smo jo pred časom najprej spoznali že v električnem Meganu in kasneje še v Australu. Napredno, uporabno in v večji meri digitalizirano. Pri Renaultu v prvi vrsti poudarjajo prostornost in udobje za potnike, pomembna novost pa je povsem na novo zasnovana panoramska steklena streha Solarbay (razvita v sodelovanju s podjetjem Saint-Gobain), ki se s pomočjo tehnologije AmpliSky lahko zatemni ali razjasni po segmentih z učinkovanjem električnih polj na molekule v polimeru razpršenih tekočih kristalov. Ukaz o zatemnitvi lahko uporabnik sproži tudi glasovno. Druga pomembna novost je izboljšani naslon za rokov na zadnji klopi, ki so ga pri Renaultu poimenovali Ingenious. Slednji ima snemljivi roki, ki sta obrnjeni k vsakemu od potnikov, odlagalni prostor za pametne telefone in tablične računalnike, izvlekljivi držali za zaslone, držali za čaše in vtičnici USB-C. Obenem je ta tudi v vlogi lopute za dostop do prtljažnika, da se tako lahko natovori tudi daljše predmete. V osnovi prtljažnik meri 545  litrov, s preklopom naslona zadnje klopi pa je možno tovorni prostor povečati na skupno 1670 litrov. Kar se tiče voznikovega delovnega okolja, tu so 12,3-palčni merilniki, 12-palčni pokončni osrednji zaslon na dotik, medtem ko je celotna multimedija podrejena Googlovi inteligenci oziroma sistemu Android Automotive 12.

Enoprostorec je postal električno gnan križanec

Ker je Scenic grajen na platformi, kjer sta se predhodno gradila električni Megane in Nissan Ariya, so nekatere tehnične rešitve znane. Sinhroni elektromotor z navitjem na rotorju z osmimi magnetnimi polji je postavljen spredaj in je na voljo v dveh izvedbah. Z najvišjo močjo 125 ali 160 kilovatov, od česar bo odvisna tudi kapaciteta baterije. Pri šibkejši izvedbi ta znaša 60 kWh, pri zmogljivejši 87 kWh, hkrati pa je pri tej kombinaciji izmerjen tudi največji doseg in sicer 620 kilometrov (pri 60 kWh je doseg 420 km). Največja moč polnjenja na hitrih polnilnicah z enosmernim tokom znaša 130 oziroma 150 kW pri večji bateriji.

Enoprostorec je postal električno gnan križanec

Novi Scenic med kupce pripelje v prvi polovici prihodnjega leta, medtem ko je o cenah za zdaj še prezgodaj govoriti. So pa pri Renaultu napovedali, da bodo v ponudbo uvrstili tudi izvedbo s paketom opreme Esprit Alpine, s katerim bo ta pridobil bolj vznemirljiv in športen značaj. Električnega Scenica bodo izdelovali v tovarni Douai na severu Francije.

Enoprostorec je postal električno gnan križanec

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
zraice04.09.2023 12:50
Kaj pa cena?
klemens04.09.2023 13:35
Če primerjamo z Meganom, bi pričakoval cena že od 49.990 eur za osnovnega.
SimonsenPlus04.09.2023 13:56
A zdaj so (po BMW-ju) še tile odpustili oblikovalce, pa jim AI riše (skupaj lepi kose že znanih - Captur, Sportage, 3008, pa kakšen MG bi se našel..)?
klemens04.09.2023 14:04
Sem pa porajtal, ko sem šel gledat Renaultovo stran, da je Kangoo passanger spet v ponudbi. Pohvalno.
alfafil04.09.2023 17:21
50+, ziher.
jjs04.09.2023 18:27
Tehnika se mi zdi kar korektna. Oblika zunanjosti bi lahko bila karkoli, MG whatever, kot pravi Simonsen. Notranjost pa daje vtis, da je zelo lepo izdelana in priročna, čeprav ne razumem, čemu sta namenjeni roki, povezani z držalom za pijačo. Tablicam? In ja, portretni zaslon je precej bolj priročen od krajinskega, vsaj med navigiranjem, ko te bolj zanima tisto, kar je pred teboj, kot pa tisto, kart je levo in desno od tebe.
shark91104.09.2023 18:32
Štirioglati volani in vedno bolj grde armaturke...resno me skrbi kam gre svet avtomobilizma...
skrivo04.09.2023 23:35
Kr v redu izgleda zunaj in noter. 87kWh baterija mu bo dala tudi realno zelo soliden doseg, ampak vse bo odvisno od cene. Če bo dražji od Tesle Y ali ID.4, potem je njegova usoda zapečatena.
IcEmAn05.09.2023 20:38
Na Siolu piše, da bi se cene lahko začele nekje pri 45k € za osnovnega, za tistega z močnejšo baterijo pa okoli 50k €. Kar se mi zdi v primerjavi z Megane-E kar realno, drugo pa je, ali je folk pripravljen dati toliko za "nekega" Renaulta. Sicer sam avto načeloma ni napačen (razen teh platišč, ki zgledajo kot radkape), ampak avto (podobno kot Rafale) bolj kot Renault deluje Peugeot, tudi ime ni ravno posrečeno (pa že pri štirici se v praksi ni najbolje posrečilo). Ne vem, kako misli Renault prodajati svoje avte - od korone dalje od njihovih avtov bolj kot ne vidim samo Cliote in Capturje.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija