Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Fantazijska sinergija treh mladih oblikovalcev
Koncepti: Polestar Synergy
Fantazijska sinergija treh mladih oblikovalcev
Fantazijska sinergija treh mladih oblikovalcev
04.09.2023 22:10

Polestar je v Munchnu razkril domišljijski električni superšportni koncept Synergy, ki oživlja tri zmagovalne dizajne z zadnjega tekmovanja Polestar Design Contest.

Urša Prosenjak

Model v merilu 1:1 združuje tri zmagovalne modele, ki so prejeli odličja na zadnjem Polestarjevem oblikovalskem natečaju, kjer je bilo sodelujočih več kot 600 dizajnov. Udeleženci so morali oblikovati vozilo Polestar, osredotočeno na izkušnjo zmogljivosti, hkrati pa zagotoviti napredno tehnično zgodbo, ki to omogoča na trajnosten način.

Fantazijska sinergija treh mladih oblikovalcev

Žirija ocenjevalcev je izbrala dva zmagovalca, ki sta ponudila najboljša dizajna zunanjosti, in enega zmagovalca, ki je oblikoval notranjost. Polestar Synergy je tako rezultat več kot šestmesečnega sodelovanja med vsemi tremi zmagovalci in Polestarjevo oblikovalsko ekipo.

Končni dizajn fantazijskega superšportnika, ki ga je navdihnila narava, ima enosedežno lebdečo notranjo zasnovo. Vozilo ima dramatične proporce in še nikoli prej prikazane podrobnosti, končni rezultat pa je osupljiva silhueta superšportnika.

Fantazijska sinergija treh mladih oblikovalcev

Oba zmagovalna oblikovalca zunanjosti, Devashish Deshmukh in Swapnil Desai, živita in ustvajata v Parizu v Franciji, notranji oblikovalec Yingxiang Li pa na Kitajskem. Deshmukhova zunanja zasnova se je osredotočala na izdolbene volumne z navdihom kladvenice, medtem ko je Desai svojo zasnova osnoval na tematiki čustvene vzdržljivosti s tehnično nadgradljivostjo in materiali, ki se s časom elegantno starajo. Izstopajoča značilnost kabine je zmogljivostno usmerjen položaj sedenja, ki ponuja novo izkušnjo, osredotočeno na lebdeče udobje in nadzor.

Polestar Synergy bo na ogled na Polestarjevem razstavnem prostoru v času trajanja munchenškega avtomobilskega salona, po koncu dogodka pa bodo model poslali v ZDA, kjer bo od 7. oktobra 2023 glavni model na turneji Hot Wheels Legends.

Fantazijska sinergija treh mladih oblikovalcev

Polestar je obenem tudi napovedal svoje sodelovanje z znamko Mattel. Hot Wheels bo s svojo 55-letno tradicijo služil kot navdih za naslednji Polestar Design Contest, Polestarjevi serijski modeli pa bodo ovekovečeni kot zbirateljski modelčki Hot Wheels in Matchbox.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija