Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Naviti Volkswagnov električar
Premiera: Volkswagen ID.X Performance
Naviti Volkswagnov električar
Naviti Volkswagnov električar
09.09.2023 11:32

Na festivalu ID Treffen v švicarskem Locarnu so Volkswagnovci predstavili novo študijsko vozilo. Gre za športno izvedbo modela ID.7, ki namesto številke 7 nosi oznako X.

Peter Pirkovič Volkswagen

Ker so ljubiteljem GTI-jev v Avstriji (Worthersee) pred časom odrekli gostoljubje, so organizatorji vse skupaj preselili v Švico, pri Volkswagnu pa so se odločili, da obiskovalcem ponudijo nekakšno ekskluzivo. Na ogled so pripeljali študijo ID.X Performance, ki ima nataknjena posebna 20-palčna platišča s centralnim vijakom, ogromen spojler in karbonski difuzor na zadku, medtem ko je podvozje znižano kar za 60 milimetrov, v potniški kabini pa so klasične sedeže zamenjali s športnimi iz karbona.

Naviti Volkswagnov električar

Da bi ID.X Performance zares izstopal so inženirji vgradili dva elektromotorja, ki zmoreta razvijati skupno kar 441 kW (558 KM), pogon pa je jasno speljan na vsa štiri kolesa. Podrobnejših podatkov proizvajalec ne razkriva, z izjemo dejstva, da je baterije na enosmerni tok možno polniti z močjo do 200 kW in da ima ta vgrajeno elektronsko zaporo diferenciala, ki ga uporabnik lahko sproži preko osrednjega zaslona (Vehicle Dynamics Manager).

Naviti Volkswagnov električar

ID.X Performance je hkrati tudi napoved prihoda modela ID.7 GTX, ki ga bodo širši javnosti uradno predstavili še v letošnjem letu. 

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil10.09.2023 00:12
Kot celota ni slabo, je pa sprednji klasični del preveč soft, za spodnji hard športni del. Kot bi bejbifejsu brado nataknil.
Bacco11.09.2023 07:21
Razburljiv kot pralni stroj s 1600 obrati :D
7even7712.09.2023 04:41
Morda je videti nekoliko preveč D&W tuninga, kot pravkar za njihov katalog narejeno, sicer pa zmogljivostno verjetno precej spodobno, znotraj pa so tudi sedeži v redu.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija