Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kozmetični popravki za Staro celino
Prenova: Jeep Wrangler
Kozmetični popravki za Staro celino
Kozmetični popravki za Staro celino
13.09.2023 10:02

Jeep je pred časom prenovljenega Wranglerja zdaj uradno predstavil tudi za evropski trg.

Artur Švarc Jeep

Za razliko od ostalih modelov se je maska s sedmimi rešetkami zdaj zmanjšala, nekaj pa je novosti tudi pri infozabavnem sistemu, varnostnih asistencah in kolesih. Večina optičnih sprememb se vrti okoi maske, vertikalne line so kot rečeno nižje, pa tudi postavljene v okvir, okoli katerega teče črna barva. Rahlo je spremenjen tudi sprednji odbijač z izrazitimi odbojniki in novimi meglenkami. Jeep pravi, da so dodali tudi serijo novih platišč in da so skrili anteno v vetrobransko steklo, da med vožnjo po brezpotjih ne opleta več med nizkimi vejami.

V notranjosti je v najvišjem nivoju opreme sprednji sedež zdaj pomičen električno v 12 smereh, novi so digitalni merilniki na 12,3-palčnem zaslonu. Tu je še cela serija novih varnostnih sistemov, med drugim Drowsy Driver Alert, ki pazi na utrujenost voznika, pa tudi opozorilnik za menjavo voznega pasu.

Wrangler bo na voljo kot Sahara in Rubicon, slednji bo kot vedno nekoliko bolj "grob". Motor za Evropo je le eden - 2-litrski turbo z 200 kW in osemstopenjsko avtomatiko, ki bo na voljo le na izbranih evropskih trgih, vsi ostali pa dobijo enak motor z električnim dodatkom 4xe. Prvi kupci bodo prenovljenega Wranglerja dobili prihodnjo pomlad.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens13.09.2023 10:25
V kolikor v EU ne bi toliko srali z motorizacijo in bi bili na voljo motorji kot v ZDA, bi si glede na legendarno obliko marsikdo omislil to vozilo.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija